În permanență m-am gândit cât de dobitoci pot fi bărbații unor femei care spun că sunt V.I.P. în politică. Ei, săracii, nu au făcut politică niciodată, habar nu au ce înseamnă să faci politică, dar sunt mândri de consoartele lor și se laudă cu realizările lor politice, în fața prietenilor. Acum să nu credeți că ceea ce încerc eu să spun reprezintă modul general în care femeile fac politică.

De fapt, vreau să spun că este vorba despre anumite individe care cred că pentru a reuși în politică trebuie neapărat ori să i-o sugi șefului ori să i-o sugi unei persoane influente din anturajul acestuia. Sărăcuțe cu duhul, proaste de dau în gropi, dar în permanență cu nasul pe sus și păsărica gata să zboare și să se așeze în primul par mai acătării, aceste așa-zise politiciene își bat joc atât de familia lor, cât și de membrii de partid. Ele au un singur scop în viață: să fie în atenția publicului, să obțină cât mai multe like-uri pe Facebook, iar materialele scrise în diferite publicații să aibă zeci de mii de vizualizări.

Aceste femei labile psihic din punct de vedere politic sunt gata în orice moment să își trădeze prietenii și să schimbe culoarul politic după cum cred ele că le dictează interesul personal. Niciodată nu se mulțumesc cu funcții politice locale, chiar dacă titulatura conține înaintea numelui cuvântul președinte. Vor să ajungă să facă politică la nivel național, să ocupe funcții importante în ministere și mai ales să scape de sub supravegherea soțului, pentru a putea să mototolească așternuturile diferitelor hoteluri, împreună cu amanții de ocazie. Unele sunt atât de proaste încât luate de valul iubirii uită de tot și mai ales uită că un bărbat deștept nu pierde ocazia de a obține niște probe atât video, cât și audio.

Și în Slatina există un asemenea specimen de politiciană, ce este posibil ca în scurt timp să nu mai aibă curajul să apară nici la partid și nici în public.

Vreau să îi spun că prima dragoste cu șeful politic nu se poate uita, dar a două dragoste o poate arunca în neființă politică. Atenție, madam, ai apucat-o pe o cale greșită!