Statul New Jersey este pionierul acceptarii jocurilor de noroc online pe teritoriul american. O serie de alte state si-au manifestat interesul pentru deschiderea catre gambling-ul online, confirmand predictiile specialistilor din domeniu care preconizeaza ca piata americana va deveni cea mai mare piata in domeniu. Unul dintre aceste state este Pennsylvania, analistii anticipand deschiderea acestuia catre mediul online inca de la sfarsitul acestui an.

Prezent deja pe piata din New Jersey printr-un parteneriat cu Hard Rock Hotel &Casino si Ocean Resort,  dezvoltatorul de software de jocuri de noroc NetEnt a aplicat la Pennsylvania Gaming Control Board (PGCB) pentru obtinerea unei licente de furnizor. Prin aceasta actiune, NetEnt isi doreste sa fie gata pentru a desfasura activitati in domeniu de indata ce piata va fi deschisa.

,,Ne-am bucurat de succes in New Jersey si credem ca acest lucru se va intampla si in Pennsylvania. Vom lansa o compilatie de jocuri de masa, sloturi video, jocuri jackpot si caracteristici unice precum rotirile gratuite, care au fost foarte apreciate de clientii nostri si de jucatorii lor. Ambitia noastra este sa operam in Pennsylvania imediat ce se deschide piata”, a declarat Erik Nyman, reprezentant NetEnt.

Demersul furnizorului are sanse mari de reusita, produsele sale fiind apreciate pe pietele din Europa si Australia. Acestea sunt disponibile si in Romania pe Vlad Cazino, unul dintre cei mai noi operatori din piata. Cazinoul s-a impus pe piata romaneasca si datorita renumelui si calitatilor produselor NetEnt.

Pana acum licentele de jocuri de noroc din Pennsylvania erau disponibile doar pentru operatorii din piata locala. Prin depunerea documentatiei, NetEnt incearca sa ,,fure startul”, astfel incat in momentul deschiderii pietei sa fie disponibil pentru cazinourile locale terestre care nu vor avea un partener online si sa poata sa-si lanseze produsele inaintea competitorilor.

NetEnt nu este singurul furnizor sau operator de jocuri de noroc care incearca sa-si transfere o parte din operatiuni in SUA. Toti dezvoltatorii de produse din domeniu isi construiesc strategiile pentru urmatorii ani in functie de deschiderea pietelor americane si, prin asocierea cu actori ai industriei locale, incearca sa sa isi gaseasca locul, adaptand jocurile si serviciile pretentiilor noilor clienti.( P)