Una dintre realizările de marcă ale senatorului Siminica Mirea a fost montarea de separatoare din beton pe sensurile de circulație în zona Pădurea Sarului, pe DN 65-E 574. Cu puțin timp înainte de montarea acestor separatoare, pe acest tronson au avut loc o serie de accidente de circulație, din care au rezultat mai mulți morți și zeci de răniți. Sensibilă la problemele cu care se confruntă locuitorii județului Olt, Siminica Mirea a reușit în urma demersurilor făcute ca autoritățile să realizeze pericolul în care se află conducătorii auto în această zonă. După montarea separatoarelor, numărul accidentelor de circulație s-a redus simțitor și nu au mai fost înregistrate victime. Ideea senatorului PSD cu aceste separatoare a fost extinsă pe aceeași rută și în zona Valea Mare, cât și în alte zone ce prezentau potențial de accidente.

Un alt punct sensibil al circulației din județul nostru este traversarea orașului Balș, unde din cauza blocajelor ce se creează zilnic în trafic, durata de traversare poate ajunge chiar și la o oră, iar în zilele de vârf cozile de mașini se întind atât în direcția Slatina, cât și Craiova, pe mai mulți kilometri.

În urma discuțiilor avute cu autoritățile din orașul Balș, cât și cu autoritățile județene, Siminica Mirea și-a trecut în portofoliu o nouă realizare: montarea în orașul Balș a unor semafoare inteligente, în vederea fluidizării traficului rutier. Lucările la sistemul de semaforizare inteligent pe raza orașului Balș sunt în desfășurare în acest moment și au termen de finalizare luna august 2019. Odată cu montarea semafoarelor inteligente, traficul care paraliza un oraș înreg și care punea la grea încercare nervii șoferilor se va desfășura mult mai rapid, iar orașul Balș nu va mai fi un punct negru pe harta rutieră a României.

Respect senatorului PSD Siminica Mirea, care a dovedit că nu înșeală așteptările celor care au avut încredere și i-au acordat votul!