Politica de cele mai multe ori se bazează pe statistici, promisiuni electorale şi oameni. Dincolo de toate acestea, se mai află încă ceva, tot mai rar întâlnit în zilele noastre: dorinţa politicianului de a fi un OM adevărat şi de a se implica în politica pentru oameni, pentru cei care i-au dat votul şi i-au acordat încredere. Cei mai mulţi politicieni nici la sfârşitul mandatului nu au înţeles că ei au fost trimişi în Parlament pentru a-i reprezenta pe cei care se află în spatele votului acordat, pentru a face ceva bun şi constructiv pentru întreaga Românie. Unii, după un mandat sau două, fie ajung să fie cercetaţi şi condamnaţi în tot felul de fapte de corupţie, alţii nu devin nici măcar istorie, fiind doar nişte nulităţi paraşutate în Parlament datorită emulaţiilor populare, a unor partide aflate ,,pe val” într-un moment în care marea majoritate a votanţilor e deja sătulă de promisiunile electorale ale celor care i-au precedat. Alţii, din păcate sunt tot mai puţini, intră cu adevărat în istorie şi fac politica bunului simţ, o politică în care de multe ori trebuiesc făcute compromisuri pentru a reuşi să îşi materializeze măcar o parte din promisiunile făcute în campania electorală. Oltul, până în acest moment, nu a avut decât un singur politician de mare marcă, un om deosebit, care în permanenţă a fost servitorul celor care l-au trimis acolo sus, să ne reprezinte. Din păcate, jocurile politice făcute la nivel local au făcut ca în acest moment politicianul Ion Toma să fie unul dintre reprezentanţii judeţului Ialomiţa în Parlamentul României. Cu toate acestea, senatorul Ion Toma a fost şi probabil o să rămână cel mai puternic politician pe care l-a dat judeţul nostru. Din momentul în care a intrat în politică, cu mulţi ani în urmă, senatorul Ion Toma şi-a pus întreaga activitate, cu profesionalism şi sinceritate, în slujba omului.

Mulţi aşa-zişi politicieni actuali, adevărate marionete în mâinile Puterii schimbătoare, oameni fără scrupule, mincinoşi ordinari pe care istoria politicii nu o să-i arunce nici măcar în lada de gunoi, lichele fără personalitate, îi datorează senatorului Ion Toma ascensiunea lor politică. Ion Toma a fost cel care i-a scos din anonimat, i-a învăţat politică, i-a făcut cunoscuţi şi i-a propulsat în funcţii bune. Din păcate, aceşti politruci de conjunctură l-au trădat şi l-au vândut pe Ion Toma, doar pentru a parveni şi pentru a putea să îşi umple cu arginţi buzunarele fără fund. Ion Toma a primit loviturile şi nu a cedat în faţa haitei condusă de lichelele politice. Performanţele sale politice erau deja cunoscute pe plan naţional şi mulţi politicieni de mare marcă l-ar fi dorit în echipă. Despre preformanţele sale politice nici aceşti politruci de conjunctură nu au ce comenta. Senatorul Ion Toma este perceput în acest moment ca unul dintre cei mai importanţi şi puternici lideri politici ai României, un politician născut în Olt, un politician care a făcut ceva pentru oltenii săi. Calităţile sale politico-organizatorice au fost apreciate la vremea respectivă de către liderul PSD Mircea Geoan・, c穰 コi 絜 acest moment de liderul UNPR Gabriel Oprea, cel care nu are decât cuvinte de laudă la adresa senatorului.

Să nu uităm că Ion Toma a fost cel care a înclinat balanţa puterii în Senat prin trecerea sa la UNPR şi a făcut posibilă stabilitatea politică. Iată ce a declarat în momentul trecerii la UNPR:

,,Sunt un om de stânga şi înscrierea mea în UNPR este un pas firesc. Am venit alături de colegii care au demonstrat că stânga românească nu şi-a pierdut demnitatea. La fel ca toţi colegii din UNPR, nici eu nu mi-am schimbat crezul politic şi valorile, ci alţii au schimbat peste noapte macazul.Regret că partidul pentru care am muncit ani de zile s-a schimbat atât de dramatic în rău în ultima vreme. Am însă şi o mare bucurie. Şi anume că în UNPR am regăsit foştii colegi, adevăraţii prieteni şi oamenii de caracter. Alături de Gabriel Oprea, Marian Sârbu, Vali Steriu, Cristian Diaconescu, oamenii care au contribuit decisiv la ieşirea României din recesiune, voi face în continuare o politică de stânga şi voi pune umărul la obţinerea unor rezultate bune pentru UNPR. Sunt sigur că dacă nu ar fi existat UNPR, România ar fi fost astăzi într-o situaţie mult mai dificilă. Acest lucru mi-a fost transmis inclusiv de alegătorii din Olt, cei cu care m-am consultat înainte de a veni alături de UNPR. ”

Cât adevăr este în această declaraţie şi în acest moment al politicii din România!UNPR este singurul factor de stabilitate existent în zona politică. Dacă actualul guvern Ponta rezistă, se datorează UNPR. Acest partid politic ce a fost privit la început de către mulţi analişti politici drept ,, O aventură scurtă a unor aventurieri excluşi din PSD” a înşelat aşteptările şi a devenit tot mai puternic. UNPR este principalul jucător în politică ce poate în orice moment să încline din nou balanţa puterii!

Odată, senatorul Ion Toma a înclinat balanţa de unul singur! Acum balanţa poate fi înclinată de mai mulţi!

Va urma sau punem… punct?