Tot mai mult afirmațiile noastre se adeveresc și în această seară, în BPJ-ul Organizației PNL Olt s-a pregătit o strategie ciudată pentru ca viitorul candidat la funcția de primar al municipiului Slatina să fie nimeni altul decât actualul președinte al ALDE Slatina, Marius Bălașa.

Anul trecut, credem că prin luna octombrie, cu surle și trâmbițe, Organizația PNL Olt anunța că membrii de partid ce vor să candideze la funcția de primar al municipiului Slatina se pot înscrie în această competiție, să își facă publicitate și că în urma unui sondaj de opinie ce urma să fie făcut în luna martie cel mai bine plasat va fi anunțat drept viitor candidat. În competiție nu au avut curajul să se înscrie decât două persoane: omul de afaceri Gabriel Dima Buliteanu și consilierul local Ionuț Comănescu. Totul s-a dovedit în final a fi doar o mare cacialma pusă la cale de către șefii PNL. Sondajul din luna martie nu s-a mai efectuat și chiar președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a afirmat că după alegerile europarlamentare vor face sondajul și vor anunța candidatul. Alegerile europarlamentare au trecut, iar rezultatul obținut în județul Olt a fost pentru conducerea PNL exact ca o doză de cocaină trasă pe nara stângă. Toți și-au pierdut simțul rațiunii și au început să facă fel de fel de jocuri de culise.

Cu puțin timp în urmă am scris că omul PSD-ului din Organizația ALDE Olt, Marius Bălașa, urmează să ajungă în PNL Olt și să fie viitorul candidat al acestei formațiuni la funcția de primar.

Astă seară, în plină ședință BPJ, s-a amintit de publicația ȚINTA ca fiind o publicație ce bagă ,,bățul printre gard”. Șocul maxim a avut loc în momentul când vicepreședintele Marian Vasile, primarul localității Studina, a făcut propunerea ca PNL Olt să își anunțe candidatul pentru funcția de primar al municipiului Slatina în primăvara anului 2020, propunere ce a fost adoptată. O altă propunere, adoptată și aceasta, a venit din partea președintelui partidului, Liviu Voiculescu, cel care a interzis ca vreun membru PNL să mai aibă vreo ieșire publică în media locală fără aprobarea sa.

Nu dezvoltăm prea mult acest subiect, deoarece mai avem nevoie de câteva informații și confirmări ce, efectiv, vor arunca în aer întreaga Organizație PNL Olt. Totuși, nu putem să nu vă atenționăm că Partidul ALDE este la un pas de dizolvare și singurul lucru care îi mai ține agățați în cuiul șubred al politicii este o eventuală candidatură a președintelui Călin Popescu Tăriceanu la funcția supremă în stat. Începând cu luna decembrie, când vom vedea un nou dezastru pentru ALDE, șobolanii politici din acest partid vor fi primii care vor migra spre noi formațiuni politice, unde speră să găsească din nou un ciolan de ros. Din această categorie face parte și șobolanul roșu Marius Bălașa, care ajutat de prietenii din PSD și din PNL va fi din nou candidatul de serviciu la funcția de primar al municipiului Slatina.

Nicio vorbă despre sondajul de opinie în care urmau să fie măsurați Gabriel Dima Buliteanu și Ionuț Comănescu. Nicio vorbă despre o candidatură a unui dintre cei doi. Doar vorbe prin care conducerea PNL a declarat clar și răspicat că vor avea un alt candidat pentru Primăria Municipiului Slatina.