Ideea  proiectului  Ajutarea copiilor din medii dezavantajate pentru menținerea sănătății dentare și prevenire “ a apărut  ca urmare a  statisticilor cu privire la incidența bolilor dentare și a costurilor generate de reconstrucția cavității dentare . Proiectul este finanțat din “Fondul de Acțiune “ al Federației Europene S.I.E.. Starea precară  a sănătății dentare poate fi constatată atât la copii, la adolescenți, maturi, cât și vârstnici. Clubul Soroptimist International Slatina derulează acest proiect timp de doi ani – 2019 -2020, fiind sprijinit de medici și cadre medicale voluntare, care vorbesc copiilor despre importanța igienei dentare de la vârste mici. 

Noi ne-am propus să creăm prin proiectul nostru  o legătură între medicii stomatologi și copii pentru a depăși frica față de cabinetul stomatologic și de doctor. Am adus medici în grădinițe, unde s-a creat o atmosferă destinsă și unde li s-a vorbit copiilor despre importanța menținerii sănătății dentare din copilărie . 

Am ales să desfășurăm activitățile în comunități rurale și în cartierele mai sărace ale orașelor din județul Olt.

Activitatea  de la Grojdibodu, din 14 noiembrie, s-a desfășurat la Grădinița cu program normal, unde au participat 54 de copii din toate grupele. S-a creat un dialog relaxat între copii si medicul stomatolog Costea Aurelian, care a răspuns de fiecare dată la solicitările noastre.

La final, din partea clubului au fost oferite casete constând în pastă și periuță de dinți, suport pentru ele și foarte interesant , o clepsidră care să măsoare timpul de periaj recomandat .

Președinta Club Soroptimist International Slatina

Elisabeta Mihail