18493811_1886576008222865_1810563290_o

În data de 24 mai 1875 era fondat Partidul Național Liberal, iar 106 ani mai târziu se năștea cel care urmează să conducă oficial, în urma unei viitoare Conferințe Județene, Organizația PNL Olt, președintele Liviu Voiculescu.

În data de 26 ianuarie 1918, în localitatea Scornicești, vedea lumina zilei cel care avea să devină șeful de stat al Republicii Socialiste România, Nicolae Ceaușescu.

O serie de coincidențe stranii îl leagă pe actualul președinte interimar al PNL Olt, Liviu Voiculescu, de zilele în care România a fost marcată profund.

Vinerea viitoare, în data de 26 ianuarie 2018, va avea loc Conferința Județeană a PNL Olt, în care va fi ales prin vot democratic viitorul președinte și va fi completată conducerea partidului, în acest moment fiind vacante funcțiile de un prim-vicepreședinte, un vicepreședinte și două de membri în Biroul Executiv.

În acest moment, se știe clar că primarul comunei Cungrea, Liviu Voiculescu, este singurul candidat la funcția de președinte, niciunul dintre cei poate îndreptățiți să ocupe această funcție neavând curajul să intre în competiție, de teama unor eventuale repercusiuni politice venite chiar din interiorul partidului.

Singurul candidat, Liviu Voiculescu, ocupă în prezent funcția de primar al comunei Cungrea, fiind la primul mandat. Activitatea politică și mai ales dragostea față de comuna natală și locuitorii acesteia s-a văzut în ultimul timp, când au fost făcute investiții masive. Localitatea și-a schimbat înfățișarea radical, iar locuitorii sunt mulțumiți că nu au fost abandonați și o parte din promisiunile din campania electorală au fost realizate, primarul Liviu Voiculescu dovedind că este un om care știe să își respecte cetățenii, indiferent de modul în care aceștia și-au exprimat opțiunile politice.

După un rezultat dezastruos la alegerile parlamentare, Organizația PNL Olt a fost măcinată de lupte interne și nimeni nu a avut curajul să își asume responsabilitățile eșecului. Aranjamentele politice în favoarea interesului propriu făcute de fostul președinte, actulul deputat Gigeș Știrbu, au aruncat organizația în haos total, în detrimentul unei opoziții inexistente în fața Ciumei Roșii, ce a pus stăpânire pe România și județul Olt.

Totul a părut că intră pe un făgaș normal în momentul în care un om deosebit, un adevărat liberal, Costel Moisescu, a preluat frâiele conducerii și a început o construcție laborioasă, a unui partid cu adevărat puternic. Din păcate, într-o vineri fatidică, de 13 octombrie 2017, soarta a fost nemiloasă și pe nepregătite, acest OM a părăsit lumea noastră rea și a ajuns să ne privească din ceruri.

La momentul respectiv, luptele interne au reizbucnit și timp de câteva zile haosul s-a instaurat în organizație.

După multe consultări cu membrii PNL și cu mai mulți prieteni, Liviu Voiculescu, cel care a avut în permanență un mentor spiritual în persoana lui Costel Moisescu (acesta fiind și nașul său de cununie) a hotărât că este bine și mai ales poate să continue proiectul politic.

Sprijinul pentru obținerea funcției de președinte interimar a fost masiv, iar încercările deputatului Gigel Știrbu de a pune mâna din nou pe partid, prin interpuși, au eșuat. Primarul din Cungrea a preluat șefia interimară a Organizației PNL Olt.

A urmat o nouă perioadă de aproximativ trei luni de zile foarte tensionată, cu jocuri de culise, discuții și negocieri în spatele ușilor închise, departe de ochii vigilenți ai mass-media și ai membrilor de partid. Rezultatul acestor lucruri s-a văzut clar, prin faptul că Liviu Voiculescu a obținut sprijinul necondiționat al președintelui Ludovic Orban și aproape al întregii organizații din județul nostru.

Data de 26 ianuarie 2018 este un moment crucial pentru PNL Olt și în special pentru opoziția inexistentă în acest moment. Poate fi o resuscitare a partidului sau doar un mizer aranjament politic. În acest moment, Liviu Voiculescu trebuie să înțeleagă că spre el sunt îndreptate privirile tuturor celor care vor să scape de Ciuma Roșie și el este cel care poartă ,,Flacăra speranței! Orice dovadă de slăbiciune politică, minciună, aroganță sau subordonare este sfârșitul total al carierei politice a președintelui Liviu Voiculescu.

Eu, personal, pentru că știu foarte multe lucruri din interiorul PNL Olt, încă îl consider un biet ,,Breloc al sforarului șef Gigel Știrbu. Până la proba contrarie îmi mențin părerea și aș fi mândru dacă peste câteva luni voi putea să îmi recunosc public greșeala.

Aș vrea ca data de 26 ianuarie 2018 să coincidă cu nașterea unui ,,Mic Ceaușescu, dar un Ceaușescu fără tendințe dictatoriale. Un Ceaușescu care să iubească oamenii, să își onoreze promisiunile și mai ales să facă din PNL Olt un partid de care să se teamă toți adversarii politici.

Mult succes, Liviu Voiculescu, și să nu uiți… sunt cu ochii pe tine!