În cursul acestei dimineți, Ludovic Orban a depus moțiunea pentru candidatura la președinția PNL. Organizația PNL Olt, condusă de Ion Moisescu, a fost prezentă cu o delegație de 12 persoane și și-a arătat altfel susținerea necondiționată pentru acesta. Din delegație a refuzat să facă parte fosta PDL-istă Siminica Mirea, actual sentor PNL. De fapt, scandalul dintre aceasta și noua conducere a PNL Olt se adâncește tot mai mult și a culminat cu nominalizarea lui Sabin Roșca drept candidat din partea PNL la alegerilepentru funcția de primar al comunei Osica de Sus. Pe surse am aflat că înainte de nominalizarea acestuia, în sediul PNL din municipiul Slatina a avut loc un schimb de replici tăioase între Siminica Mirea și gruparea Ion Moisescu. Înainte de a trânti ușa sediului, Siminica Mirea le-a strigat celor aflați în ședință: ,,Nu o să obțineți nici 10% cu acest candidat! Sunt afacerile voastre de familie și interesul lui Ciocan (n.r. : Ion Ciocan, fostul primar al localității ), care se vede city manager. Pe mine nu mă intresează aceste alegeri, nu o să mă implic și să nu îmi cereți vreun ban. Voi toți o să vă faceți de râs și vreau să văd d18451513_10211380444164815_5335673200437873682_oDSC_0073acă o să vă dați demisiile după ce veți pierde alegerile!,,

În acest moment, ruptura din PNL pare ireversibilă și în scurt timp este posibilă o plecare masivă a unor membri de partid. Cea mai mare parte dintre ei, sătui de scandalurile continue, vrea să se îndrepte către ALDE și PSD.

Din delegația prezentă la București, nu putea lipsi sarea și piperul, adică Ion Ciocan și… Sabin Roșca. Vom reveni pe această temă.