Cu mult timp în urmă, am avut ocazia să port o discuție amicală cu Robert Moisescu, fiul celui care a fost liderul de necontestat al Organizației PNL Olt și al întregii opoziții în acest județ roșu. Impresia pe care mi-a lăsat-o acest tânăr a fost una extraordinară și din câte îmi amintesc, de două, trei ori i-am spus că trebuie să se implice la un nivel mai înalt în politica PNL Olt și să ajute direct la reconstrucția partidului. A zâmbit de fiecare dată și a dorit să mă convingă că încă nu se simte pregătit, dar va încerca să învețe ce înseamnă să fii cu adevărat un politician corect, care să nu pună interesul propriu pe primul plan și mai ales să nu se supună compromisurilor.

I-am dat dreptate, dar nu am putut să nu îi spun că pentru a fi un politician bun, să nu uite că valoarea sa va fi cu atât mai mare cu cât dorința de a face bine va fi pusă pe primul loc, dar să își amintească mereu că în politică ,,niciodată să nu spui niciodată”.

Joia trecută, am aflat că în urma întrunirii BPJ al PNL Olt, cu unanimitate de voturi, Robert Moisescu a fost desemnat să preia interimar conducerea Organizației Județene a Tinerilor Liberali. M-am bucurat sincer și în același timp m-am gândit că este și o reparație morală făcută de conducerea PNL, în memoria tatălui său Costel Moisescu.

Robert Moisescu este o alegere bună, o mișcare inteligentă făcută de președintele Liviu Voiculescu, care a înțeles că forța unui partid stă în coeziunea internă, în tinerețe îmbinată cu experiența celor maturi, în asumarea răspunderii și responsabilităților și nu în ultimul rând în disciplina de partid.

Se observă clar că echipa PNL Olt se întărește, orgoliile sunt lăsate de o parte iar reminescențele ex-șefului de partid au început să dispară, nostalgicii eliminându-se singuri din echipă.

Prezența lui Robert Moisescu în echipa PNL va reprezenta și prezența vie a celui mai iubit președinte de partid pe care l-a avut PNL Olt și poate că îi va determina pe mulți să aleagă calea dreaptă în politică.

Succes, Robert Moisescu!