Peste trei sute de persoane au manifestat în această după amiază pașnic, în fața Primăriei Orașului Corabia. Manifestanții și toți locuitorii orașului sunt nemulțumiți de faptul că în acest moment taxele și impozitele au crescut cu 120%.

Consiliul Local al orașului Corabia trebuia să emită o hotărâre prin care nivelul taxelor și impozitelor să fie menținute în anul 2019 identic cu cel din 2018. Această hotărâre au dat-o pe data de 28 decembrie 2018, iar Prefectura a respins-o ca fiind nelegală, deoarece, conform legislației în vigoare nu mai putea fi încadrată în norma de timp. Ca urmare a acestor lucruri, a intrat în vigoare O.U.G. 114, care specifică că acolo unde consiliile locale nu au luat o hotărâre în sensul rămânerii taxelor și impozitelor la nivelul anului 2018, se aplică automat o indexare de 120%.

Zilele trecute, primarul orașului Corabia, Iulică Oane, cel de la care a plecat această gafă impardonabilă, ce pune noi biruri pe spatele locuitorilor, a aflat că oamenii se organizează pentru a manifesta. A încercat să împiedice acest lucru și a convocat o ședință de consiliu de îndată, în care s-a hotărât ca taxele și impozitele să rămână la nivelul anului 2018. Hotărârea datată 18 februarie 2019 este trimisă la Prefectură, dar în mod legal trebuie respinsă ca tardivă.

În acest moment, la Corabia nu se încasează niciun fel de taxă și impozit pentru că angajații acestui serviciu nu știu ce să încaseze.