Din nou în apropierea anului electoral, așa cum am fost obișnuiți de ani buni, Organizația PNL Olt este măcinată de noi scandaluri interne. Nu vom face în acest articol o analiză a celor vinovați, dar vom începe să dezvăluim jocurile pe care vrea să le facă noul prefect Mario De Mezzo, împreună cu deputatul
Gigel Știrbu și primarul comunei Studina, Marian Vasile.

Lovitura pe care cei trei o doreau a fi mortală s-a dovedit a fi deocamdată un mare fâs, pentru că acoliții din această grupare pot fi numărați pe degetele de la mâini.

Marea revigorare a PNL Olt în concepția lor trebuie să înceapă de la ISJ Olt, pentru că unul dintre obiectivele lor este un mare pariu cu reforma învățământului oltean.

Surse sigure ne-au confirmat faptul că cei doi inspectori școlari aparținând
PNL Olt urmează să fie schimbați în cursul zilei de mâine cu fosta inspectoare Mariana Gheorghe și nimeni altul decât Marius Bălașa, individul care joacă Baba-oarba cu toate formațiunile politice, doar-doar și-o umple și el din nou buzunarele. Cei doi și-au completat CV-urile și adeziunile la PNL și au înaintat documentele prefectului, care urmează să solicite aceste schimbări. Cu doar o lună de zile în urmă, individul Marius Bălașa – un apropiat al deputatului Gigel Știrbu – anunța cu surle și trâmbițe intrarea sa în Organizația AUR Olt și intenția de a candida la Primăria Slatina. Aici ușa i-a fost închisă în nas, pentru că există o echipă care nu vrea să facă nici un fel de compromisuri politice. În ședința de aseară a Biroului Politic Județean, primarul orașului Drăgănești – Olt, Marian Tudorică, a fost numit prim-vicepreședinte al PNL Olt, iar primarii din comunele Șopârlița – Marijana Trepăduș, Scărișoara – Dan Iacob și Bărăști – Augustin Predel au fost cooptați în Biroul Județean. La această ședință a participat și deputatul Gigel Știrbu și, culmea tupeului, a apărut și prefectul Delimano. Acesta se aștepta să nu fie primit, pentru că ședința ținea strict de bucătăria internă a partidului, el nefiind membru al PNL Olt, dar i s-a permis accesul pentru a nu i se da un motiv de scandal.

În timpul ședinței, atât Știrbu, cât și prefectul au văzut că pentru toți cei prezenți ei nu reprezintă decât un mare zero și nici nu sunt bineveniți în organizație. Din nou Delimano, printre dinți, a strecurat faptul că vrea să fie candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Slatina. A uitat, sărăcuțul, că a plecat din Slatina de două ori cu coada între picioare: prima dată imediat ce fostul primar Gh. Păunescu a pierdut alegerile, acum douăzeci de ani, și ultima dată la alegerile trecute, când se visa primarul Slatinei!

Când bagi coada între picioare de două ori, merge și a treia oară!

George Radu