În toamna anului 2003, mă aflam în biroul lui Marin Bobeș, pe atunci doar simplu administrator al unei societăți și președinte al PDL Slatina. Se făcuse un sondaj de opinie și la momentul respectiv, fiind un apropiat al lui Marin Bobeș mi-a prezentat sondajul în care un cvasinecunoscut pentru locuitorii municipiului Slatina, pe nume Darius Vâlcov, era cel mai bine clasat dintre restul potențialilor candidați din partea PDL la Primăria Municipiului Slatina. Obținuse fabulosul procent de 1,65%!

Aș vrea să vă aduc aminte că la momentul respectiv Slatina era sub papucul primarului pesedist Gheorghe Păunescu, președinte al Consiliului Județean era Marin Ionică și prefect nimeni altul decât Marin Diaconescu. O tripletă ce părea de neînvins și un partid PSD condus dictatorial de cei trei.

Țin minte în totalitate discuția pe care am avut-o cu Marin Bobeș și încerc să reproduc cu acuratețe cuvintele lui: ,,Radu, merg pe mâna lui Darius Vâlcov, și o să vezi că va fi primar al Slatinei. Am încredere în băiatul ăsta.

Ce s-a întâmplat știu aproape toți slătinenii. Candidatura lui Darius Vâlcov nu a fost luată în serios nicio secundă de către marii mahări ai PSD Olt și numele lui era luat în derâdere. ,,Ce să câștige primăria copilul ăsta – spunea primarul Gheorghe Păunescu. ,,Ăsta e copilul minune care a mâncat gem și se c…ă prune! Un copil care vrea să se joace cu politica și sigur o să ia trei, patru sute de voturi. Nici nu îl luăm în calcul!„- spuneau cei doi Marini – Ionică și Diaconescu.

Contrar așteptărilor, Darius Vâlcov a câștigat primăria, pentru că a știut să se facă cunoscut și mai ales a știut să fie exponentul opoziției la PSD. Lăsând la o parte această scurtă povestire, vreau să vă spun un singur lucru – un al doilea Darius Vâlcov există în acest moment, în Slatina, în cadrul Organizației PNL. Este vorba despre Ionuț Comănescu, față de care, recunosc, nu am nutrit prea multe sentimente de prietenie și poate, uneori, chiar am fost cinic. Timpul m-a convins că Ionuț Comănescu va fi un produs extraordinar al politicii din Olt și în acest moment este singurul politician care are curajul să spună lucrurilor pe nume și să critice tranșant personajele grotești din PSD Olt, ce în acest moment conduc destinele municipiului Slatina și ale județului Olt.

Ionuț Comănescu are stofă de politician, are un curaj nebun în a critica nerealizările primarului Slatinei, Emil Moț și ale echipei de zombi din primărie, pentru că nu depinde sub nicio formă de ei. De luna viitoare o să fie consilier municipal și consider că din acest moment, în cadrul activității mele de jurnalist trebuie să particip și eu la ședințele consiliului municipal la care din scârbăn nu am mai participat în ultimul timp. Abia aștept să văd cum Ionuț Comănescu o să îi umilească și o să îi enerveze atât pe cei din executivul primăriei, cât și pe marionetele din ALDE și PSD, ce îndeplinesc funcții de consilieri municipali.

De multe ori, citesc pe facebook comentarii grosolane la adresa lui Ionuț Comănescu, făcute de niște javre ordinare din rândul ziariștilor ce stau în genunchi pe sub birourile conducerii pesediste și le-o sug zi de zi, pentru a primi câțiva arginți, cât și din partea altor javre și mai ordinare decât ziariștii, copii de bani gata, cu funcții politice. Pentru mine, care sunt un om ce nu m-am născut jurnalist și părinții mei nu au avut milioane pe mână, acești indivizi reprezintă pleava societății. Ionuț Comănescu nu are mii de euro să își cumpere costume și pantofi de firmă, nu este fiul unui nabab. Este un simplu om, ce își pune speranța într-un viitor mai bun și totodată dă speranță și slătinenilor.

Acei golani politici și jurnaliști ce cred că sunt inteligenți comentând asupra ținutei lui Ionuț Comănescu și a faptului că este un om simplu, își vor da seama peste câțiva ani, își vor da seama cât de inferiori sunt în scara ierarhică a societății românești.

Eu am curaj să pariez pe Ionuț Comănescu și voi câștiga acest pariu. Până atunci nu pot să spun decât- Respect, Ionuț Comănescu!