Cu câteva zile în urmă, în prezența președintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a vicepreședinților Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, a doamnei senator Siminica Mirea, a deputaților Florin Barbu, Cătălin Grecu, Adrian Chesnoiu, Emil Albotă, a responsabilului de zonă, deputat Marius Iancu, cât și a altor personalități politice din cadrul PSD, au avut loc alegeri interne în cadrul Organizației Scornicești.

Locul de președinte și viitor candidat la primărie i-a revenit lui Ionuț Pîrvu, odată cu încetarea mandatului de președinte al lui Cătălin Ușurelu, care deține funcția de director general al CAO Olt.

Aceste alegeri practic au dat startul unei campanii electorale al cărei rezultat final este obținerea funcției de primar. De mai multe mandate, funcția de primar în Scornicești a fost câștigată de reprezentanții PNL, iar PSD nu a ocupat această funcție decât în momentul în care primarul ales a preferat să treacă în altă barcă politică. Și la alegerile trecute lupta pentru fotoliul de primar a fost una pe viață și pe moarte între PSD și PNL, soldată cu un nou mandat câștigat de PNL, prin persoana lui Daniel Tudor.

Alegerea lui Ionuț Pîrvu în funcția de președinte și anunțarea acestuia drept candidat pentru funcția de primar la alegerile următoare este una foarte bună, ținând cont de modul cum este perceput în orașul Scornicești.

Ionuț Pîrvu deține funcția de consilier local, a fost implicat în campaniile electorale din partea PSD și în zonele de care a răspuns a obținut rezultate foarte bune. Este un politician caracterizat prin foarte mult bun simț, corect și mai ales loial formațiunii din care face parte, fără a accepta vreodată să facă compromisuri sau jocuri politice.

Lupta în care a intrat este una foarte grea, ținând cont că în acest moment PNL are un primar în funcție și că orașul Scornicești a fost fieful liberal. Va fi foarte greu pentru candidatul PSD să își schimbe optica ce îl caracterizează, pentru că o campanie electorală nu se duce doar cu flori și felicitări, ci se duce exact ca un atac la baionetă, unde finalul este ,,care pe care” pentru a ocupa funcția dorită atât de candidat, cât și de partid.

Un mare avantaj al lui Ionuț Pîrvu este faptul că îi place să lucreze în echipă, are încredere atât în membrii de partid, cât și în locuitorii orașului Scornicești care doresc o schimbare în bine, cât și faptul că este un om care nu a fost implicat în niciun fel de scandal, nu a avut afaceri cu statul și a fost în permanență aproape de colegii de muncă.

Dacă acesta va reuși să își formeze o echipă performantă de oameni cu care să se consulte și să ia împreună hotărârile cele mai bune, șansele să ajungă primar și să demoleze mitul invincibilității PNL sunt foarte mari. În caz contrar, va fi doar o luptă de defensivă din tranșeele politicii șubrezite nu de rachetele rușilor, ci de loviturile PNL.