Tăvălugul Justiției a pus la pământ o mare parte dintre pesediștii fruntași ai județului nostru. În mod sigur, după finalizarea cercetărilor și pronunțarea instanțelor de judecată, anii de pușcărie însumați vor depăși cifra 100.

Acum este prea târziu ca acești indivizi să mai pozeze în oameni cinstiți și curați, oameni care au fost trimiși în Parlament sau au obținut funcții cu sloganul „Oltul Puternic!”

În continuare vom prezenta câțiva dintre cei mai mari corupți ai județului Olt.

Lotul Parlamentarilor

De departe, fostul primar al municipiului Slatina, fost senator și fost ministru de Finanțe, Darius Vâlcov este catalogat drept capul „Frăției Mafiote” instaurate în județ.

Zilnic, noi dosare de corupție sunt deschise sau redeschise pe numele său. Sub directa sa coordonare, un grup de infractori au pus stăpânire pe orașul Slatina și și-a întins tentaculele până la cele mai înalte niveluri ale județului. Faptele de corupție de care este acuzat acesta sunt multiple și probabil o să primească o pedeapsă privativă de libertate de cel puțin 12 ani de zile.

Un alt parlamentar al Oltului, senatorul Dan Șova, este deja trimis în judecată pentru fapte de corupție. De două ori, colegii parlamentari au făcut zid în jurul său și nu au aprobat ridicarea imunității. Fost ministru al marilor proiecte, s-a dovedit a nu fi decât un escroc „pus pe căpătuială”, cu alte cuvinte „o sugativă a banilor publici.” Pedeapsa minimă pe care o să o primească este de 7 ani de închisoare.

Nici deputatul borfaș, Daniel Bărbulescu, nu o să scape de brațul lung al Justiției. Chiar dacă s-a grăbit la DNA să toarne pe cel mai bun prieten al său și totodată mentor (Darius Vâlcov), borfașul o să se transforme în curând din martor, în inculpat în dosarele penale.

Acest lucru l-a simțit și Organizația PSD Olt care încearcă acum să se debaraseze de el prin faptul că i-a cerut demisia din partid. Rețeaua mafiotă constituită de acesta împreună cu DariusVâlcov și Minel Prina a devalizat bugetul municipiului Slatina cu zeci de milioane de euro. Pentru o bună colaborare cu DNA, deputatul o să primească minimum 5 ani de închisoare.

În curând și deputatul Dan Ciocan o să fie trimis în instanță pentru fapte de corupție. Deja fratele acestuia, Cornel Ciocan este condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru săvârșirea unor fapte de corupție. Zilele fostului milițian, ajuns deputat sunt numărate, chiar dacă în acest moment și-a anunțat în mod oficial candidatura la postul de primar al municipiului Caracal.

Primarul pușcăriaș

Cea mai mare pată pe obrazul PSD Olt rămâne fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina – susținut de partid, cu toate că era condamnat la 4,5 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupție.

Ajuns în fruntea primăriei, acesta și-a continuat activitatea infracțională alături de alți pesediști de vază și acum riscă o pedeapsă de peste 13 ani de închisoare.

Paul Stănescu nu scapă fără condamnare

Marele șef al Organizației PSD Olt, Paul Stănescu a pus deja primul picior în groapa Justiției. Instanța Tribunalului Olt a admis redeschiderea cercetării penale într-un dosar în care este unul dintre principalii inculpați. Teama sa că o să fie ridicat de mascați la ora șase dimineața, exprimată într-o conferință de presă, s-a adeverit. Credem că acum are bagajele făcute și așteaptă doar mascații. Tupeul acestui individ este fără limite, iar la viitoarea conferință județeană a PSD, el o să fie unicul candidat la funcția de președinte, urmând ca la viitoarele alegeri parlamentare (dacă o să le mai prindă în libertate) să vrea să ajungă senator PSD.

Paul Stănescu, în solidaritate cu un alt infractor dovedit de instanțele de judecată, Liviu Dragnea, și-a dat demisia din funcția de președinte PSD Olt cu câteva luni de zile în urmă, când a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Acum o să revină din nou în fruntea partidului, chiar dacă este cercetat penal și riscă cel puțin șapte ani în spatele gratiilor.

penalii (2)

Este posibil ca aici să ne scape câteva nume, dar dăm totuși trei exemple concludente: Viitorul candidat la Primăria municipiului Slatina din partea PSD, Andrei Iordache, este cercetat penal și are un dosar în instanță. El riscă cel puțin trei ani de condamnare cu suspendare. Să se reediteze episodul Minel Prina?

City – managerul orașului, Cristi Cismaru este cercetat într-un dosar penal și nu o să scape nici el și nici lotul acestui dosar fără condamnări, chiar dacă sunt cu suspendare.

Cătălin Rotea, fost prefect, fost consilier al lui Darius Vâlcov, actual director la „Evidența Populației” are în acest moment statutul de martor în dosarele de corupție deschise pe numele lui Vâlcov. În mod sigur, instanța o să-i schimbe încadrarea la… inculpat.

Să nu vă gândiți că doar aceste nume din PSD Olt sunt implicate în diferite dosare de cercetare penală. Sunt cu mult mai mulți, dar nu le mai prezentăm pentru a nu vă plictisi. Cam așa arată în acest moment Organizația PSD Olt, cei ce vor să câștige în 2016 alegerile locale și parlamentare.

Merită să le acordați încredere după ce timp de patru ani de zile v-au mințit și înșelat? Merită să-i mai votați pe „viitorii pușcăriași”? Două întrebări la care puteți să răspundeți singuri…