În orașul Balș există de foarte mult timp o activitate ilegală de taximetrie. În timp ce societățile comerciale autorizate în transportul de persoane înregistrează pierderi, iar taximetriștii autorizați abia supraviețuiesc, peste 15 persoane desfășoară activități ilegale cu autoturismele personale, fără a avea niciun fel de autorizații și punând totodată în pericol viața celor care apelează la serviciile lor. Această activitate ilegală se desfășoară atât în stațiile rezervate pentru microbuzele de transport persoane, cât și în apropierea acestora. Cei care fac aceste activități cunosc foarte bine orele la care urmează să apară microbuzele de transport persoane ale diferitelor societăți și cu câteva minute înainte intră în stații și își oferă serviciile la prețuri mai mici decât cele practicate de cei cu autorizații.

Am încercat să aflăm cât mai multe aspecte despre această activitate ilegală și pentru acest lucru unul dintre redactorii ziarului ȚINTA a apelat la serviciile câtorva rechini auto. În urma discuțiior purtate pe parcursul cursei, toți cei care efectuau transporturi ilegale au spus redactorului nostru că nu au probleme cu poliția din orașul Balș, deoarece: ,,Și ei sunt oameni și trebuie să trăiască, iar noi știm ce trebuie să le dăm. Nu ne solicită bani, dar două, trei sticle de whisky lunar le mai facem cadou. Și de multe ori apelează la noi pentru diferite servicii.”

Chiar dacă acest lucru uneori pare de necrezut, faptul că nimeni nu îi deranjează în timp ce își desfășoară activitatea pare să confirme cele spuse. În decursul câtorva ore, redactorul nostru a realizat peste treizeci de imagini și înregistrări cu persoanele care efectuează cursele ilegale. Am discutat și cu o parte dintre administratorii societăților de transport și la rândul lor aceștia s-au arătat dezamăgiți de ceea ce se întâmplă în oraș și ne-au zis că în nenumărate rânduri au făcut sesizări și au solicitat sprijinul organelor abilitate.

Pe această cale, sesizăm oficial Poliția orașului Balș asupra acestor aspecte, și pe lângă imaginile atașate la acest articol, le putem pune la dispoziție mult mai multe fotografii și filmări. Am notat numerele de înmatriculare ale autoturismelor implicate în această activitate și le putem pune și pe acestea la dispoziție, cu toate că noi credem că polițiștii știu foarte bine cine prestează astfel de activități. Poate ne dovedesc cu câteva acțiuni în forță și cu amenzile prevăzute de lege că acele cadouri constând în sticle de whisky și alte servicii nu au fost decât vorbe în vânt, aruncate de rechinii auto. Până la proba contrarie, noi îi credem pe aceștia!