În ultima conferință de presă, primarul Slatinei, Emil Moț, a arătat mass media locală planșele care prezintă zona esplanadei după ce vor fi finalizate toate lucrările. În acest moment firma Dezvoltare Urbană Slatina lucrează intens la refacerea zonei din jurul statuii domnitorului A.I. Cuza iar directorul Florin Dumitrescu a spus că termenul de finalizare este de 1 decembrie, dar speră ca întreaga zonă să poată fi finalizată mult mai repede.

Noua haină pe care o va îmbrăca esplanada o va transforma într-o zonă total pietonală, unde mașinile nu vor mai avea acces. După reamenajare, toate festivalurile care se desfășurau aici vor fi mutate în zona ce urmează să fie amenajată la fosta unitate militară.

,,Esplanada trebuie să fie o punte simbolică de legătură între orașul de jos și cel de sus, să fie o legătură simbolică, dar totodată cu un mare impact vizual. Înainte de demararea acestui proiect, ne-am consultat și cu locuitorii municipiului Slatina și am încercat să răspundem dorințelor și sugestiilor lor. O mare parte a lucrărilor vor fi efectuate de firma subordonată primăriei, Dezvoltare Urbană Slatina, în care avem mare încredere.”, a declarat primarul Emil Moț.