Niciodată nu am fost un apropiat al deputatului și după ani de zile, singurele cuvinte pe care le-am schimbat au fost la ,,Sărbătoarea Pâinii” de la Scornicești, când m-a rugat ceva personal și i-am promis că îi voi respecta cele solicitate. Vrem-nu vrem, Gigel Știrbu este parlamentarul din Olt cu cea mai vastă experiență politică, chiar dacă de la un simplu preot s-a lansat în politica la nivel înalt. Asemeni unei pisici aruncată de la înălțime, a reușit în permanență prin jocurile politice ascunse sau la vedere să cadă în picioare și să își atingă scopul. O singură dată a încercat o luptă directă, cu ani în urmă, când a dorit să ajungă președintele PNL Olt, într-o confruntare cu Ioan Ciugulea, și a fost pur și simplu zdrobit la vot de către acesta din urmă. Din acel moment, politica făcută de deputatul Gigel Știrbu a fost una de jocuri și aranjamente, care nu l-au implicat într-o luptă directă niciodată.

Se scufundă corabia

Indiferent de ultimele declarații și încercări de a-și spăla imaginea în fața membrilor PNL cu privire la aducerea în Olt a prefectului Super Mario, prin care dorește să arate că nu are nicio implicare, faptul este consumat și toate jocurile de culise s-au întors împotriva lui. În acest moment putem vorbi în PNL Olt despre existența a trei grupări: una a susținătorilor președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu, alta a așa-zișilor fani Super Mario – care în perspectiva unei ascederi la măduva ciolanului și a unor funcții plătite din bani publici încearcă marea cu degetul, având principal coordonator pe primarul de la Studina, Marian Vasile și un grupuleț care a început să se alăture lui Gigel Știrbu.

Terenul pe care încearcă să joace acum deputatul de Olt a fost pregătit de la Zilele Orașului Scornicești, când la microfon a avut numai cuvinte de laudă la adresa primarului Daniel Tudor și a punctat faptul că acesta merită mult mai mult atât în plan politic, cât și profesional. Aceste cuvinte au fost spuse chiar dacă știa că primarul este unul dintre politicienii susținători și apropiați președintelui Liviu Voiculescu. La momentul respectiv cuvintele au deranjat foarte mult tabăra lui Super Mario și fără a fi arătat pe față s-a declanșat între aceasta și deputat un război de gherilă. Înțelegerea inițială din momentul în care a fost schimbat prefectul a fost ca acesta să vină pentru a candida la Primăria Slatina, primarul de la Studina să preia conducerea partidului în momentul în care Liviu Voiculescu era tras pe linie moartă. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg și în cercurile apropiaților Super Mario a declarat sus și tare că în cazul unui eșec la alegerile locale, va candida pe lista de parlamentare a județului Olt, pentru că își dorește acest lucru.

Situația politică i-a deschis ochii lui Știrbu

Haosul ce există în PNL și care va mai fi foarte mult timp a făcut ca partidul la nivelul județului Olt să fie depășit cu câteva procente de formațiunea AUR. În acest moment singurul loc eligibil este cel de deputat și ținând cont de dorința lui Super Mario de a deveni parlamentar, era clar faptul că în condiția în care Știrbu nu îl poate controla pe președintele
PNL Olt, cariera lui politică se încheia. Știind foarte bine apropierea și prietenia de nezdruncinat care îi leagă pe Marian Vasile și pe Super Mario, în cazul în care Marian Vasile era președintele PNL Olt, acesta era singurul care putea aproba listele de parlamentare și niciodată nu ar mai fi fost cap de listă la Camera Deputaților, în defavoarea prefectului.

Știrbu a simțit imediat trădarea ce i se pregătește și s-a reorientat rapid, făcând primul pas prin prezentarea președintelui PNL, Nicolae Ciucă, a primarului din Scornicești, cu recomandarea ca în cazul pierderii funcției de către Liviu Voiculescu, Daniel Tudor să fie liantul ce poate ține unit PNL Olt și cel mai potrivit pentru funcția de președinte. În spatele ușilor au avut loc mai multe discuții între primarul din Scornicești și Știrbu, iar în momentul când Daniel Tudor a zis că își dorește încă un mandat la
Primăria Scornicești și nu dorește titulatura de parlamentar, cei doi și-au dat mâna.

Acest scenariu ce a fost pus la punct este valabil numai în condiția în care președintele PNL Olt și-ar pierde funcția și nu există decât două modalități – demisia sau dizolvarea Biroului Județean al PNL Olt. Până la acest lucru mai este cale lungă și până la realizare le recomand celor care încearcă mazilirea președintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu, să vizioneze filmul … ,,Greu de ucis!”