Robert Rotea este de departe cel mai bogat primar din județul Olt, chiar dacă acest lucru nu reiese din declarația sa de avere. Nu vom încerca să-i găsim acum toate proprietățile, pentru că are destule, dar gândiți-vă că numai prețul terenului din municipiul Slatina, unde se află una dintre impunătoarele sale vile, sare de 200.000 euro.

Ajuns primar în localitatea Vitomirești, parcă a pus mâna la ouțele Sfântului Petru, că așa au început să i se lege toate! Ultima lovitură a dat-o în programul FDI, când cu ajutorul prietenilor a reușit să aibă aprobat cel mai mare proiect la nivel național, cu valoare de peste 71 milioane de lei. Demararea acestui proiect a coincis cu un nou salt în bunăstarea primarului, ce s-a concretizat cu o viluță de aproximativ 100.000 euro, apărută peste noapte în fieful baronilor, pe malul barajului de la Moșteni. Despre acest loc în care crema baronilor din Olt și-a construit ditamai vilele știți foarte bine și mai știți prin ce trucuri au pus stăpânire și au devenit proprietari pe un teren de importanță strategică, lucru pentru care într-un alt stat probabil ar fi împușcați direct sau ar primi închisoare pe viață.

Intrarea oficială a primarului din Vitomirești în gașca baronilor are și un efect colateral pe linie politică, pentru că deja se zvonește trecerea acestuia la PNL, prețul fiind o aprobare de vreo 50 milioane de lei, depusă la Guvern.

Un nou pas în lumea potentaților a însemnat pentru Robert Rotea și schimbarea prietenilor. Deja de câteva luni de zile, între el și Mircea Zăvelcă, cel mai mare baron de Moșteni, s-a legat o prietenie ce îi uimește pe cei neinițiați. Mircea Zăvelcă este principalul sponsor al primarului liberal din orașul Balș, Mădălin Teodosescu – Ady și unul dintre finanțatorii din umbră ai campaniilor electorale ale PNL. Deja sunt confirmate câteva întâlniri de taină între cei doi și o parte din conducerea PNL Olt, ce pare că așteaptă cu brațele deschise trecerea primarului în barca galbenă și cu buzunarele fluturând în vânt sponsorizările generoase din partea baronului Zăvelcă.

O altă întrebare pe care și-o pun multe dintre cunoștințele primarului și mai ales locuitorii comunei Vitomirești este aceea că nu știu cu ce apelativ să i se adreseze – dom’ primar sau dom’ baron?