Din nou ne vedem nevoiți, la solicitarea mai multor membri din Organizația ALDE Olt, să facem unele precizări referitoare la președintele interimar al Organizației Municipiului Slatina, Marius Bălașa, ce a transformat organizația politică în SC Milogul SRL. Ați urmărit scandalul ce are loc în organizație, dar nu știți ce s-a întâmplat în urmă cu două zile. Președintele Mihai Niță și-a amânat plecarea la Parlamentul României, unde are funcția de deputat și a convocat o ședință la sediul partidului, ședință ce de fapt voia să fie o impunere a candidaturii maimuțoiului Marius Bălașa. La ședință au participat și alți membri importanți din conducerea ALDE, aceștia timp de două ore fiind supuși unor predici atât din partea lui Mihai Niță, cât și a lui Marius Bălașa. Nimeni nu a înțeles nimic altceva decât faptul că Marius Bălașa vrea să fie candidat unic la președinția Organizației Municipale Slatina și în cadrul conferinței municipale să fie anunțat drept viitor candidat la Primăria Municipiului Slatina, fără a mai fi efectuat vreun sondaj de opinie.

Această ședință, în care atât președintele Mihai Niță, cât și maimuțoiul interimar Marius Bălașa, s-au milogit de cei prezenți să accepte varianta candidaturii unice. Recunoaștem că titlul de SC Milogul SRL cu care a fost gratulată Organizația Municipală Slatina a ALDE nu ne aparține și este propunerea unui membru din conducerea partidului care vrea să schimbe denumirea politică cu cea de societate comercială.

Un nume de rezonanță în liberalismul de Olt, Ștefan Gherghina, o persoană respectată și apreciată atât în mediul politic, cât și cel al afacerilor, pur și simplu l-a umilit pe maimuțoi și l-a lăsat fără cuvinte când l-a întrebat ce a câștigat Organizația Municipală ALDE Slatina odată cu venirea lui în partid și ce a făcut pentru a crește cota partidului.

Două întrebări fără răspuns din partea maimuțoiului, care în afară de faptul că susține sus și tare: ,,Eu stau pe nouă mii de voturi! În orice moment am aceste voturi și numai eu le-am obținut!” Aceste cuvinte le aud tot timpul membrii ALDE Olt și deja s-au plictisit de acest lăudăros și infatuat, protejat în urma unor aranjamente pe care urmează să le dezvăluim, de președintele Mihai Niță, de subprefectul Radu Ioniță, un individ care s-a îngrășat cu 22 kilograme de când a fost numit în această funcție și de alți câțiva lachei ce în orice moment sunt gata să lingă limba de la ghetele președintelui.

Ședința a fost cu scântei și secretarul general Alexandru Măceșeanu le-a tras-o din nou pe la botic și le-a spus sus și tare: ,,Pe mine nu mă mai întoarce nici domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu de la candidatură. Am muncit pentru acest partid împreună cu foarte mulți oameni, am reușit să facem o echipă performantă și să avem încredere în cei care ne conduc. Sper că atât conducerea, cât și membrii de partid să înțeleagă că nu putem transforma organizația într-un SRL.”

La câteva ore după această pseudoședință, grupuri, grupuri, membrii ALDE și oameni din conducere au început să se întâlnească în diferite locații pentru a pune la punct strategia viitoarelor alegeri și mai ales pentru a găsi o modalitate de a se debarasa de măscărici. Aceste întâlniri au ajuns să devină adevărate circuri și certuri politice, spre deliciul și al altor persoane care se aflau în cafenelele respective în acele momente. Președintele Mihai Niță și-a trimis în oraș toată flotila auto și toți informatorii, pentru a-i depista pe rebeli. Descinderea acestuia la Cafeneaua Ada Kaleh a fost amuzantă atât pentru cei prezenți, cât și pentru alții care habar nu aveau ce se întâmplă. Toate picanteriile le vom povesti în curând, dar în acest moment singura persoană din ALDE Olt care a dorit să vorbească cu noi este prim-vicepreședintele Ioan Ciugulea, un om deosebit de echilibrat, care din păcate nu știm dacă mai are în aceste condiții în ALDE Olt oameni cu care să facă politică. Nu a dorit să comenteze circul cu maimuța din interiorul partidului, dar spre liniștea adevăraților membri ALDE Olt, a precizat în exclusivitate: ,,Promit că se va respecta statutul și regulamentul de aplicare al statutului partidului, pentru că orice membru care îndeplinește condițiile statutare are dreptul să candideze. Competiția este deschisă și nu îmi doresc decât să câștige funcția de președinte cel care a muncit în organizație și este apreciat de membrii ALDE Slatina.”

Circul continuă!