• interviu cu domnul Mihai Niță, președinte ALDE Olt                                                                                                                                            
  • Domnule președinte, cum comentați ultimul sondaj de opinie din care reiese intenția românilor de a vota la alegerile prezidențiale?
  • Sunt foarte bucuros că președintele nostru, domnul Călin Popescu Tăriceanu are un procent bun, zic eu, chiar dacă sunt un pic sceptic în ce privește procentul de 22. Cred că este cu mult peste acest procent, eu am considerentele mele, dar, oricum, și procentul acesta arată că avem un candidat puternic, avem un președinte puternic, care este în acest moment printre primii oameni politici din România. Un om care merită să fie președintele României.
  • Acest sondaj și, probabil, următoarele, înseamnă lansarea în cursa pentru președinție a domnului Călin Popescu Tăriceanu?
  • Cu siguranță, odată ce a apărut acest sondaj este un pas făcut de către ALDE, de către președintele Tăriceanu, în lansarea candidaturii. În mod sigur, dacă la nivel de coaliție nu se va hotărî să mergem cu un singur candidat, domnul Tăriceanu va fi candidatul partidului ALDE la președinție. Și, probabil, viitorul președinte al României.
  • Candidatura domnului președinte Călin Popescu Tăriceanu nu înseamnă automat și ruperea coaliției?
  • Este posibil să se întâmple acest lucru, dar nu pot să comentez acum, acest subiect aparținând clar președintelui, pentru că dumnealui știe mult mai bine ce are de făcut și va propune tot ceea ce este bine pentru partid în Biroul Național, unde vom putea să votăm. Nu știu dacă trebuie să ne gândim la o rupere a coaliției, dar trebuie să avem în vedere că Călin Popescu Tăriceanu este un candidat foarte bun, merită să fie președintele României și va schimba în totalitate fața României.
  • Să revenim puțin pe plan local. Cum funcționează coaliția la nivel de județul Olt?
  • Pot să zic că funcționează … binișor. Nu pot să spun că funcționează foarte bine, atâta timp cât la un anumit nivel nu se simte că suntem la putere. Fac referire la modul în care consilierii județeni, președinții de partid din localitățile județului, atunci când prin activitatea pe care o desfășoară în teritoriu , de foarte multe ori rezultă că nu sunt la putere.
  • Din funcțiile apărute la nivel de municipiu, conform coaliției PSD – ALDE ar fi trebuit să aveți o felie…
  • Exact. Ar fi trebuit, pentru că și noi suntem în Parlament, votăm proiecte împreună, susținem PSD, iar când este să discutăm despre funcții, despre ocuparea unor locuri de muncă, prioritate ar trebui să aibă PSD, dar și ALDE, bineînțeles, procentual. În teritoriu ar trebui să obținem funcții egale cu procentul pe care îl reprezentăm în Parlament.
  • S-a păstrat vreodată această înțelegere?
  • Nu, este o vină a conducerii partidului nostru, pentru că nu și-a impus punctul de vedere și nu s-a încheiat un protocol la nivel național. Alta este situația, dacă aveam un protocol scris, unde lucrurile puteau să funcționeze mult mai bine. Înțelegerile au fost numai pe vorbe, și atunci, fiind pe vorbe, a rămas la modul cum s-au înțeles filialele între ele.
  • Cu ce oameni din PSD Olt purtați discuții și luați hotărâri politice?
  • Sunt două persoane pe care le apreciez foarte mult, este vorba despre președintele C.J. Olt, Marius Oprescu și vicepremierul Paul Stănescu. Oameni deosebiți, cu care poți să discuți principial toate problemele care apar la nivel de coaliție. Din păcate mai sunt și colegi de ai noștri de coaliție, parlamentari, nu vreau să dau nume, care consideră că ALDE este un partid neimportant și nu îi acordă nicio atenție. Acești colegi greșesc foarte mult, pentru că importanța partidului ALDE se vede la nivel de parlament, unde toți parlamentarii ALDE se țin de cuvânt și sunt alături de toate ideile coaliției.
  • Ce mesaj vreți să transmiteți colegilor de partid?
  • În primul rând doresc ca toți colegii mei de partid să înțeleagă că mergem pe un drum bun, avem cu partidul un culoar pe care trebuie să-l fructificăm într-un mod corect, dar numai prin muncă. Nu trebuie să ne gândim la tot felul de aranjamente, decât să muncim și să explicăm ce dorește ALDE și unde vrea să ajumgă. Oamenii cu siguranță vor vedea în echipa noastră o echipă de oameni serioși și vor fi lângă noi.