apa-dragoste

Pe 22 martie sărbătorim Ziua Mondială a Apei. Această zi a fost aleasă în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite asupra Mediului Înconjurator de la Rio de Janeiro din 1992.

Sărbatoarea este de o reală importanţă, mai ales, pentru că apa este una din resursele indispensabile pentru viaţa omenirii. De asemenea, această festivitate mondială este un bun prilej de a reaminti cât de periculoasă este absenţa sau poluarea apei.

Henri Coandă afirma că “Secretul longevității e apa pe care o consumăm.” Noi credem că nu numai că apa este un secret al longevității, dar este motorul esenţial al existenţei.

De câțiva ani, România se numară şi ea printre țările care sărbătoresc această festivitate dându-şi seama cât este de importantă apa pentru consumatorii români.

Potrivit unui comunicat remis de CAO, Ziua Porților Deschise la Staţia de Epurare Slatina va fi organizată pe 22 martie, de Ziua Mondială a Apei. La eveniment pot participa atât grupuri de preşcolari şi elevi, cât şi alte persoane interesate.

„Cei care doresc să viziteze una dintre cele mai moderne stații de epurare din România trebuie să se înscrie la sediul Companiei de Apă Olt, strada Artileriei, nr.2, clădirea Casierie, până pe 20 martie, ora 16.30. Grupurile de preșcolari și elevi trebuie să aibă însoțitor”