Duminica trecută, localitatea Nicolae Titulescu a îmbrăcat straie de sărbătoare. Două evenimente importante au avut loc în aceeaşi zi – resfinţirea Bisericii ce poartă hramul ,,Sfântul Gheorghe” şi zilele comunei. Un sobor de 20 de preoţi a participat la slujba de resfinţire, ce a fost oficiată de Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Sebastian Paşcanu.

Printre invitaţii primarului Florin Tiutiu s-au aflat şi câţiva foşti şi actuali politicieni penali: fostul preşedinte al PSD, Adrian Năstase (condamnat la puşcărie), fostul primar al Slatinei şi fost ministru de Finanţe, Darius Vâlcov (şeful ,,Frăţiei Mafiote”, cercetat penal în mai multe dosare), preşedintele C.J. Olt, Paul Stănescu (cercetat penal) şi deputatul PSD Dan Ciocan (cercetat penal).

Scenariu de telenovelă

Prietenia dintre primarul comunei, Florin Tiutiu şi penalul Darius Vâlcov este cunoscută de toată lumea, dar de aici şi până a primi pe scenă cu onoruri un viitor puşcăriaş este cale lungă. Cei doi au fost văzuţi împreună într-un bar din municipiul Slatina, unde au pus la punct un scenariu ce l-ar face invidios chiar şi pe un regizor de film.

Primarul comunei Nicolae Titulescu trebuia să îşi arate loialitatea faţă de cei doi penali – Adrian Năstase şi Darius Vâlcov- aşa că a pregătit două tablouri ce reproduceau pe marele Nicolae Titulescu şi câte o plachetă omagială pe care să le dăruiască infractorilor.

Primul tablou i-a fost înmânat pe scenă lui Adrian Năstase, după care Florin Tiutiu, cu scenariul bine pus la punct împreună cu Darius Vâlcov, s-a adresat celor prezenţi: ,,Mai am un tablou pentru un prieten drag, dar care nu poate să ajungă…”

Hop, apare din neant şi infractorul Darius Vâlcov… Surprize, surprize… ,,Iată că a venit, îl invit pe scenă!” Şi Darius Vâlcov, în aplauzele şi ovaţiile celor prezenţi, a urcat pe scenă, unde i-a fost oferit tabloul.

S-ar întoarce în mormânt marele Nicolae Titulescu dacă ar vedea cum numele său este pângărit de penalii României.

Cu tabloul în braţe, Darius Vâlcov a coborât de pe scenă, a dat mâna cu Adrian Năstase şi Paul Stănescu, iar pe prefectul Silviu Neacşu şi pe deputatul Dan Ciocan i-a ignorat în totalitate. S-a aşezat în primul rând, lângă Adrian Năstase, care se pare că i-a dat câteva sfaturi despre cum să reziste în următorii ani de puşcărie pe care o să-i efectueze după încheierea proceselor.

Pupături şi îmbrăţişări la ordin12064155_800434126732500_358417652_n (2) 12067294_800437703398809_1965512359_n (2) 12081403_800434486732464_323044978_n (2) 12084234_800433676732545_597867505_n (2)

După încheierea festivităţii de premiere a celor doi infractori Florin Tiutiu şi-a invitat oaspeţii la o scurtă plimbare în comună. În dreapta l-a avut pe Darius Vâlcov şi în stânga pe Paul Stănescu şi Dan Ciocan. Circul a continuat şi aici, mai mulţi locuitori ai comunei venind să îi strângă mâna hoţului Darius Vâlcov, să-l îmbrăţişeze şi să îl pupe. Toţi cei care au făcut acest lucru erau oamenii primarului şi urmau scenariul pus la punct de către cei doi.

Directorul Muzeului Slatina, Laurenţiu Guţică, şi-a arătat de această dată slugărnicia, el fiind cel care a purtat tabloul primit cadou de Darius Vâlcov şi a stat în permanenţă la doi paşi în urma lui, ca un umil servitor.

Mulţi dintre cei prezenţi s-au întrebat ce rost au mai avut invitaţiile adresate prefectului Silviu Neacşu şi deputatului Dan Ciocan, când nu au fost băgaţi în seamă cu nimic şi nu au fost nici cel puţin urcaţi pe scenă şi prezentaţi celor ce se aflau la manifestare.

Tablouri cu portretul marelui Nicolae Titulescu au primit doar Adrian Năstase şi Darius Vâlcov, probabil primarul cunoscând atracţia lor pentru colecţiile de artă.

Preşedintele C.J. Olt, Paul Stănescu, a primit o plachetă cu o reproducere a Casei memoriale Nicolae Titulescu, reproducere ce avea… gratii la ferestre!

Să fie cumva vreo premoniţie?