În ședința de azi a CJ Olt a fost aprobată cu majoritate de voturi Hotărârea pentru organizarea referendumului pentru schimbarea denumirii județului Olt în Olt Romanați.

Referendumul local se va desfășura în paralel cu referendumul național pentru redefinirea familiei, ceea ce va micșora substanțial costurile.

Coordonatorul principal, președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat: ,,Costurile majore vor fi suportate de Guvernul României, noi pe plan local urmând să ne timpărim doar buletinele de vot, să executăm ștampilele, și să informăm cetățenii prin diferite mijloace media. Încercăm să scoatem total acest referendum pe care îl considerăm un demers moral și o reparație istorică din zona politicului. Practic, nu va fi o campanie electorală. Ne vom strădui ca la fiecare locuitor al județului să ajungă o informare despre ce urmează să facem, astfel încât lucrurile să nu degenereze și cineva să îl exploateze politic. Oltenii vor fi chemați să răspundă cu ,,da” sau ,,nu” la întrebarea ,,Sunteți de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanați județului Olt? ” iar pentru validare este necesară o prezență de 30% la urnele de vot a locuitorilor înscriși pe listele electorale permanente, iar 50% plus unu dintre acestea să voteze ,,DA”.