🇷🇴 Paul STĂNESCU, Secretar General PSD: “Înghețarea pensiilor românilor este dovada cinismului politic și moral al coaliției austerității – PNL-USR/PLUS!

❗️Vocile și nevoile #pensionarilor au fost ignorate și îngropate din nou de către coaliția de dreapta. #Pensiile vor fi înghețate, #austeritatea devine, din păcate, o realitate.

🆘 Coaliția #sărăciei (PNL-USR/PLUS) încearcă să-și acopere neputința de a crește #pensiile românilor, aducând în atenția Parlamentului eliminarea pensiilor speciale, care, pe fond, este corectă. Iar PSD a sprijinit mereu acest efort și o va face și acum, fără nicio discuție.

🆘 Însă, ar fi trebuit ca eliminarea pensiilor speciale să contribuie la creșterea pensiilor #românilor. Așa ar fi fost corect. Pentru că milioane de pensionari așteptau, încă de anul trecut, aplicarea legii și mărirea punctului de #pensie. În plus, discuția despre eliminarea pensiilor speciale vine chiar înainte de adoptarea “bugetului sărăciei”, ceea ce ne arată, că PNL/USR/PLUS încearcă doar să-și mascheze ipocrizia.

🆘 Astfel, peste 5 milioane de pensionari sunt ignorați de către coaliția austerității. PSD are soluții pentru creșterea pensiilor și le-a propus în #bugetul alternativ prezentat recent. Față de cel al PNL/USR/PLUS, bugetul prezentat de PSD este un buget pentru oameni, de #dezvoltare, nu de înghețare.

✅ În bugetul nostru este prevăzută creșterea punctului de #pensie la 1.775 lei din martie și la 1.875 lei din septembrie 2021;
✅ Tot aici am propus ca pensia minimă, înghețată de PNL în decembrie 2019, să crească la 1.000 lei până în martie 2021;
✅ Pentru PSD oamenii sunt mereu pe primul loc.

🆘 În schimb, dezinteresul cu care PNL a tratat pensionarii de-a lungul timpului este cunoscut, însă cinismul de a nu aplica legea este #inacceptabil.”