În urma atacului armat care s-a produs în Balș, la terasa aflată pe platoul numit ,,Casa Tineretului” și care a avut protagonist pe nimeni altul decât vedeta locală Ovidiu Tănase, cred că trebuie să fac unele precizări.

În primul rând recunosc cu mâna pe inimă că eu am fost cel care am reușit să îl fac cunoscut în toată România. I-am promis acest lucru cu luni în urmă, când individul a lansat o serie de atacuri la adresa mea, pe care probabil unii dintre dumneavoastră le-ați văzut în mod direct în live-urile pe care le face în mod constant pe rețelele de socializare.

Personal cred că îl cunosc foarte bine și cu puțin timp înainte de campania electorală pentru alegerile locale și în timpul campaniei, recunosc, am fost amici și chiar am făcut unele afaceri împreună.

După câștigarea alegerilor în orașul Balș de către Cătălin Rotea, Ovidiu și-a schimbat atitudinea față de mine total, pentru că el nu înțelege noțiunea meseriei de jurnalist, deoarece nu are niciun fel de experiență în acest domeniu și nici studiile necesare. Pentru el am devenit imediat un jurnalist corupt, un șantajist care scrie articole la comandă pentru două – trei sute de lei, un analfabet și mai mult decât atât atât, a venit în fața locuinței mele din Slatina în două rânduri, de unde a făcut transmisiuni live, cu atacuri la adresa mea. Nu am nimic special cu individul și pot să spun fără a fi considerată o amenințare că a avut mare noroc, în momentul în care făcea live-urile în fața locuinței mele, că eu nu eram în localitate. Dar astea sunt problemele mele, personale, și nu vreau să plictisesc cititorii.

Revenind la această vedetă acum națională, recunosc că pentru actualul primar al orașului Balș are o stimă și un respect deosebit și foarte rapid ajunge în situația, din cauza firii sale colerice și a faptului că nu își poate stăpâni impulsul de moment să considere dușman direct orice persoană care i se pare că ar avea ceva cu primarul sau i-a adresat primarului vreo jignire. Acest lucru a făcut să aibă două-trei dosare penale în cercetare și sigur va urma încă un dosar după evenimentele din oraș.

Nu doresc să iau apărarea nimănui, inclusiv a victimei Adrian Lățan, care în mod repetat, în urma unor conflicte, i-a transmis lui Ovidiu Tănase o serie de acuze și chiar într-un mesaj îi specifică faptul că o să îl împuște. Cu ce îl împușcă Adrian e greu de aflat, pentru că numai adevărații interlopi sunt posesori sau știu de unde să facă rost de arme de foc.

Acest conflict dintre cei doi are o origine mai veche și a pornit de la dorința victimei pe care o poate avea orice locuitor al orașului Balș pentru concesionarea unui teren aparținând primăriei. Unele surse ale noastre ne-au afirmat faptul că terenul i-a fost promis victimei de către fostul primar de tristă amintire Mădălin Teodosescu. Terenul care a fost cuiul lui Pepelea în acest scandal, în momentul solicitării de concesiune nu putea fi atribuit, pentru că nu erau în regulă actele de posesie, fapt pentru care Serviciul Urbanism din cadrul Primăriei Balș s-a ocupat de intrarea în legalitate atât a acestui teren, cât și a altor terenuri care urmează să fie scoase la licitație pentru a fi concesionate în următoarele două, trei luni de zile, printr-o aprobare a Consiliului local. Odată scoase la licitație, orice locuitor al orașului sau orice altă persoană poate să liciteze pentru obținerea terenului.

Alte surse ne-au informat că victima și agresorul au avut mai multe convorbiri telefonice în care și-au adresat injurii și amenințări și că Ovidiu Tănase inițial, așa cum a spus și la alte persoane, nu dorea să aibă decât o întâlnire prietenească, față în față cu victima. Mulți dintre prietenii agresorului l-au sfătuit și l-au atenționat să nu facă să escaladeze acest conflict, deoarece va fi provocat și nu se va putea abține. Acest lucru și modul în care s-a întâmplat agresiunea se vede foarte clar de pe filmarea ce a făcut înconjurul României și care credem că au văzut-o cititorii noștri. Ce vă mai putem spune este faptul că sunt deschise două dosare de cercetare penală, despre acest caz știe toată conducerea IPJ Olt și comandantul Poliției Balș a primit indicații clare să își facă așa cum trebuie meseria, chiar dacă există riscul să fie eroul unui live sau să apară anumite fotografii pe rețelele de socializare.

Știam clar că doar timpul este agentul care îl va arunca într-o lumină proastă și îi va crea probleme grave lui Ovidiu Tănase, pentru firea violentă pe care o are și acest lucru este dovedit prin modul în care nu a știut să se abțină de la provocări.

Cu privire la persoana care l-a însoțit în această acțiune de comando, rămâne să vă spunem mai multe lucruri după ce vom face unele verificări.