1. Războiul din PSD ia amploare cu fiecare zi ce trece. Dorința lui Liviu Dragnea să conducă dictatorial România face ca în aceste zile întreaga țară să fie într-un haos politico-economic.
  Taberele pro și contra au început să fie bine definite, dar în acest moment soarta țării stă în mâinile vicepremierului Paul Stănescu. Alegerea uneia dintre tabere de către acesta va determina viitorul PSD și al întregii țări.
  Paul Stănescu este omul care alături de votul său poate disloca un număr mare de voturi din partea celor care așteaptă în interiorul partidului doar un semnal.
  În plan național, județul Olt este cunoscut doar prin trei persoane: Fostul primar al municipiului Slatina – Darius Vâlcov – fost ministru și actual consilier al prim ministrului Viorica Dăncilă – un apropiat al președintelui PSD, Liviu Dragnea. Imaginea acestuia este șifonată rău prin prisma unei condamnări în primă instanță de opt ani la închisoare cu executare pentru fapte de corupție și a altor trei dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată.
  Al doilea personaj din Olt, chiar din celebrul oraș Caracal, este fostul ministru al Justiției, deputatul Florin Iordache, cunoscut cel mai bine sub numele de ,,Ciordache”! Asupra acestui personaj sinistru nu are rost să mai facem vreun comentariu, pentru că ar însemna să acordăm prea multă atenție unui individ lipsit de scrupule și mai ales de morală, el fiind doar un servitor al lui Liviu Dragnea și a camarilei acestuia.
  Singurul oltean care mai are un pic de credibilitate în aceste vremuri tulburi este senatorul Paul Stănescu, adică cel care ocupă funcția de premier și ministru al Dezvoltării Regionale. În aceste zile de foc politic și în următoarea perioadă, numele său este pe buzele tuturor românilor care doresc o țară liberă și independentă de jocurile politice.
  Și Paul Stănescu este un apropiat al lui Liviu Dargnea, dar față de alți politruci încă mai are o fărâmă de caracter și omenie.
  Cine este vicepremierul Paul Stănescu
  Născut în comuna Vișina din județul Olt, Paul Stănescu a fost în perioada 2004 – 2008 consilier județean din partea PSD. Anul 2008 găsește Oltul în mare fierbere, deoarece PSD avea de luptat din greu cu mașinăria PDL, condusă de nimeni altul decât Darius Vâlcov, actuala eminență cenușie a Guvernului Dăncilă. Lupta cea mai importantă la nivelul anului 2008 urma să se dea pentru șefia Consiliului Județean , iar sumele de bani puse în joc, cât și strategiile și jocurile politice erau cu adevărat amețitoare. Organizația PSD Olt părea că nu are nicioșansă să câștige postul de președinte al CJ, numai că în acel moment, președintele PSD Olt, fostul senator Ion Toma a mizat totul pe o carte. Mai precis a mizat pe Paul Stănescu, practic un nume necunoscut în județ. Alegerea a fost bine făcută, și după o campanie grea, pe ultima sută de metri, actualul vicepremier a obținut mandatul de președinte al CJ. Este drept, așa cum spune o vorbă românească, ,,la mustață”!
  Dacă în noaptea numărării voturilor un primar al cărui nume nu îl mai amintim ar fi luat valiza cu cele două miliarde de lei vechi de la mâna dreptă a lui Darius Vâlcov, Dorel Ștromlega (acum pesedist fruntaș pe ramură), Paul Stănescu ar fi fost … doar un candidat. Acestea sunt amănunte pe care și vicepremierul și o parte din conducerea PSD Olt le cunoaște foarte bine.
  În anul 2010, în cadrul Organizației PSD Olt, apar o serie de disensiuni, scandaluri și împreună cu mai mulți apropiați, printre care actualul președinte al CJ Olt, Marius Oprescu, deputatul Dan Ciocan, senatorul Renică Diaconescu și o mare parte din conducerea organizației din acel moment, Paul Stănescu reușește să preia conducerea PSD Olt, mazilindu-l pe senatorul Ion Toma.
  În anul 2012, mai obține încă un mandat de președinte al CJ Olt, candidând pe listele USL, iar în perioada 2013 – 2015 a fost vicepreședinte al PSD pentru Regiunea Sud-Vest Oltenia. Din 11 decembrie 2016 este senator ales pe listele PSD.
  ,,Vreau să privesc în ochi pe oricine!”
  Vicepremierul Paul Stănescu, împreună cu conducerea PSD Olt și de ce nu cu toți membrii de partid, a reușit să construiască una dintre cele mai puternice organizații din țară și să se impună în cadrul partidului la nivel național. Tot el este cel care a decapitat PDL Olt și a aruncat în neființă restul partidelor politice din județ. Rezultatul ultimelor alegeri este cel mai bun pe care PSD l-a avut vreodată în Olt și a arătat ce înseamnă munca în echipă atunci când orgoliile sunt lăsate la o parte.
  Înainte de formarea guvernului, întrebat dacă are în vizor vreo funcție de ministru, Paul Stănescu a declarat: ,,Nu doresc nicio funcție în Guvern. Vreau ca prin prisma rezultatului obținut la alegerile parlamentare de către Olt să obținem unu-două locuri de ministru, câteva de secretari de stat și mai multe locuri în instituțiile de conducere, pentru că în Olt există oameni bine pregătiți. Eu plec în Parlament cu gândul ca împreună cu echipa să fac ceva pentru Olt, să vadă toți locuitorii că nu ne-au acordat votul degeaba. Dacă vreodată voi vedea că este nevoie de mine și mai ales de experiența mea, mă voi gândi bine dacă îmi doresc vreo funcție. Voi fi același Paul Stănescu pe care îl cunoașteți și care poate privi în ochi pe oricine, fără să îi fie rușine!”
  Ruleta morții politice
  Nu știm dacă își mai amintește aceste cuvinte, dar atunci când le-a rostit ne-a făcut să credem că avem un oltean cu care ne putem mândri.
  Acum, prin funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu este liderul PSD ce are în mână pâinea și cuțitul, adică banii ce urmează să fie repartizați în teritoriu. Este o funcție grea, ce implică o mare responsabilitate și o deplină maturitate politică.
  În scurt timp, războiul din PSD va fi tranșat iar nea Paulică (așa cum îi zic oltenii săi) este cea care va înclina balanța. Ori intră în cărțile de istorie, ori nu va fi catalogat decât… un umil slujbaș al lui Liviu Dragnea.
  Alegerea îți aparține, nea Paulică!