La ora 13.00, situația generală pe vot pentru referendumul la nivel de țară era de 11,67%. Județul Olt este în continuare în județele fruntașe, prezența la vot fiind de 14,68%.

Indiferent dacă voi fi înjurat sau acuzat, pot să spun că cea mai mare parte dintre primarii PSD nu au fost în stare și mai ales nu au vrut să încerce să scoată la vot locuitorii comunelor ce le conduc. Nu vreau în acest moment să fac prea multe comentarii, dar vreau să spun că în nenumărate rânduri i-am văzut venind cu ,,Sărut mâna!” la conducerea județeană a PSD. Să le fie rușine și mai ales să înțeleagă că referendumul pentru schimbarea denumirii județului Olt în Olt-Romanați este o dorință ce a plecat de la un grup de inițiativă ce dorește o reparație morală și este la fel de important ca un vot în care se stabilește edilul localității. Dacă acest referendum era un vot de alegeri, precis până la această oră aveam participări de peste 70% și îi vedeam cum zbârnâiau toți primarii, pentru a obține un nou mandat.

Încă o dată să le fie rușine celor care pozează în oameni de bază ai Organizației PSD Olt, numai în momentele în care au nevoie de susținerea acesteia!

De remarcat că în localitățile Colonești, prezența la vot este de 61,87%, Tătulești – 55,89%, Gura Padinii – 39,82%, Movileni – 38,67%, Bărăști – 35,4%, Dobrun – 35,36%.

Primarii acestor comune au dovedit că dacă se implică și mai ales explică locuitorilor ce a însemnat acest referendum, pot obține un rezultat foarte bun. Sunt primari ce trebuie respectați și mai ales dau dovadă că sunt lângă partidul sub sigla căruia au candidat. După terminarea procesului de votare și anunțarea oficială a rezultatelor vom face o analiză pertinentă asupra a ceea ce s-a întâmplat în județul Olt și mai ales a primarilor care pur și simplu au trădat Organizația PSD Olt. Situația la nivelul orașelor este una dezastruoasă, mai ales în municipiul Caracal, locul de unde a plecat inițiativa referendumului pentru schimbarea denumirii județului Olt. La ora 13.00, procentul de vot în Caracal era de doar 13,09, ceea ce dovedește cât de iubți sunt în zonă așa-zișii intelectuali ai Caracalului, care au propovăduit pentru referendum prin cârciumi, în fața licorilor lui Bachus. La fel de iubiți sunt și politicienii care în prostia lor s-au raliat cu acești măreți intelectuali ce nu de puține ori au adormit pe scaun în fața carafelor de vin. Dacă în Caracal nu se reușește cel puțin atingerea procentului necesar de 30, atunci acestor anomalii intelectuale și politice nu le rămâne decât să vină în fața primăriei și să își dea foc.

Rezultatele votului la nivel de orașe, la ora 13, erau următoarele: Slatina– 12,50, Caracal – 13,09, Balș – 9,63, Corabia – 14,18, Scornicești – 9,24, Drăgănești – Olt – 13,77, Piatra Olt – 17,26 și Potcoava – 13,13.

Oltenii pot dovedi încă o dată că voința lor este mai presus decât a politicienilor și încă mai au timp să vină la vot, pentru a le demonstra că ,,POPORUL ESTE FORȚA!”