În zona de agrement a Pădurii Strehareți se lucrează intens pentru proiectul demarat de Primăria Slatina, o promisiune a primarului Emil Moț ce vizează amenajarea de piste pentru biciclete și pentru alergat. Este vorba despre o lucrare ce se întinde pe 2.300 metri lungime și care, practic renovează în totalitate parcarea și drumul ce străbate toată pădurea ce intră dinspre strada Carol și iese spre Cimitirul Strehareți. Vechiul asfalt și beton din parcare a fost spart și înlocuit de la zero cu material pietros, peste care va fi turnată mixtură asfaltică. Porțiunea dintre cele două bariere pe care le cunosc toți slătinenii, cea de la parcare și cea de lângă Mănăstirea Strehareți, va fi interzisă circulației autovehiculelor, rămânând una doar de promenadă și va fi iluminată pe toată lungimea.

Mircea Ungureanu, administratorul societății care execută această lucrare, ne-a declarat: ,,Profităm de timpul frumos pentru a intensifica lucrările, așa încât la finele lunii aprilie întreaga lucrare să fie finalizată. Stadiul lucrării este avansat, astfel ca locuitorii municipiului Slatina care doresc să facă un pic de mișcare în aer liber vor avea un traseu pe placul lor. Pista de alergare va fi una de tartan și va putea fi folosită datorită nocturnei și pe timp de noapte, asta devenind un loc de refugiu în zilele caniculare.”

Poate cu un pic mai mult efort și implicare, ziua de 1 mai anul acesta va putea fi sărbătorită mai ceva ca odinioară, în mijlocul naturii.