IMG_4049

În data de 28.09.2015, au fost deschise ofertele privind licitația „Modernizare drum comunal DC 101 A”, comuna Crâmpoia, județul Olt. Valoarea estimată a licitației a fost de 4.118.206 lei. Nu mai puțin de șapte firme au depus ofertele la următoarele prețuri: SC PanadriA SRL în asociație cu SC Alcobo SRL – 3.078.074 lei, SC Mar Construct Transport 2000 SRL – 3.279.302 lei, SC Bio Garden Distribution SRL – 3.332.448 lei, SC Grup Primacons SRL – 3.492.427 lei, SC Delta Antrepriza de Construcții și Montaj 93 SRL – 3.827.956 lei, SC Padrino SRL – 3.881.310 lei și SC Old & New Construct SRL – 3.895.069 lei.

În mod normal, câștigătorul de drept al licitației este SC Panadria SRL în asociere cu SC Alcobo SRL, pentru faptul că au prețul cel mai scăzut și toate actele în regulă.

Din păcate, se pare că din nou relațiile și comisioanele încep să își spună cuvântul și pe surse am aflat că se încearcă prin metode nu tocmai ortodoxe ca licitația să fie câștigată de firma SC Old & New Construct SRL, aparținând afaceristului Mircea Ungureanu, cunoscut sub numele de Pisicu. Sforarul șef este Vasilică Pătrașcu, angajat al CJ Olt, cel care a făcut în așa fel încât și licitația din comuna Poboru să fie câștigată de Mircea Ungureanu, cu toate că ofertase prețul cel mai ridicat.

Relațiile de prietenie dintre Mircea Ungureanu, Vasilică Pătrașcu și primarul comunei Crâmpoia – Ionel Mirea sunt cunoscute de toată lumea, așa că nu ar fi nici o noutate dacă și acum se va câștiga cu prețul cel mai mare. În ultimele zile, membrii comisiei de licitație au lucrat intens și au analizat toate documentele depuse de participanții la licitație pentru a găsii motive de descalificare.

Unul dintre pionii principali în câștigarea licitațiilor de către Mircea Ungureanu este Mirel Barbu, fost angajat al C.J. Olt, în acest moment, angajat la societatea condusă de Pisicu. El este veriga intermediară și liantul între membrii comisiei de licitație și șpăgile date de Mircea Ungureanu.

Punem și noi o întrebare pentru Vasilică Pătrașcu și primarul Ionel Mirea: „Cât o să fie comisionul dacă Mircea Ungureanu câștigă licitația?”