În cursul zilei de azi, am primit un comunicat de presă prin care ALDE Olt dorea să informeze amatorii de fake-news că președintele interimar al Organizației Slatina, Marius Bălașa, este susținut și apreciat în unanimitate de către liderii acestei formațiuni politice.
Nimic mai neadevărat, pentru că odată cu apropierea alegerilor pentru funcția de președinte al Organizației Municipale Slatina, în interiorul partidului sunt conturate două grupări. Una alcătuită din trei-patru persoane strâns unite în jurul lui Marius Bălașa, toate cu gândul la grătarele pe care le făceau în timpul candidaturii acestuia la Primăria Municipiului Slatina și de ce nu, poate și cu gândul ,,la introducerea în patul conjugal în jurul orei 7 dimineața”. Adevărații lideri din ALDE Olt au destule motive să îi facă reproșuri președintelui Mihai Niță, pentru că deja s-a observat lipsa totală de activitate a lui Marius Bălașa. După apariția acestui comunicat am purtat discuții cu mai mulți lideri și în particular toți și-au arătat dezaprobarea față de cei care l-au conceput într-o eprubetă spartă din sediul ALDE, de lângă Prefectură. Marius Bălașa, pentru ALDE Olt și mai ales pentru ALDE Slatina, este doar un mare zero care nu merită să fie nici barat. Singurul lui gând este doar să încerce o nouă candidatură la funcția de primar și să își negocieze alături de parveniții din partid funcții bine plătite.
Detașarea acestuia față de partid o poate vedea chiar și un orb, pentru că în toată perioada de preluare a interimatului nu a făcut nici o conferință de presă și nici nu a încercat să aducă în rândurile partidului membri noi, cu mare priză la alegători, persoane care știu să facă politică. Sursele noastre ne-au informat că doar cinci persoane au venit să își depună adeziunile la partid, trimise de acesta.
Cea mai mare dorință a conducerii ALDE Olt ce într-adevăr dorește o schimbare în partid este ca președintele Mihai Niță să dea voie și altor persoane să se înscrie în cursa pentru președinția municipiului Slatina.
Acest comunicat survine pe fondul unor întâlniri între câteva persoane din conducere, care nu îl agreează pe Marius Bălașa și care deja și-au găsit candidatul potrivit. Cu toate că aceste întâlniri și negocieri au încercat să fie secrete, se pare că cineva a dat raportul. Cei din ALDE își vor da seama cine este această persoană, pentru că în scurt timp va primi o funcție importantă.
Ca o concluzie, Marius Bălașa va avea contracandidat la alegerile interne pentru funcția de președinte al Organizației ALDE a municipiului Slatina, va fi umilit la numărarea votului și niciodată nu va fi candidatul ALDE la funcția de primar.