În urma ordonanţei 34 din 2009, Ion Maican a fost disponibilizat din fruntea Direcţiei de Sport a Judeţului Olt, locul său fiind luat de Silvian Dan. Imediat după disponibilizarea sa din fruntea de director, în 2009, Ion Maican şi-a căutat dreptatea în justiţie.

La capătul unui proces ce a durat aproximativ cinci ani, Ion Maican a câştigat în instanţă dreptul de a fi repus pe funcţie la DJS Olt și aproape 50 000 lei daune materiale. Începând cu 17 aprilie 2014, Maican a revenit ca director la Direcţia pentru Sport a Judeţului Olt, funcție în care îl gasim și azi, și credem că mult timp de acum înainte! Salariul actual este în jur de 4000 lei, dar domnul director prestează și la Liceul LPS Slatina, cu normă întreagă și își încasează bine mersi, salariul. Ciudată treabă cu norma întreagă de la liceu, pentru că se pune întrebarea, când mai are timp domnul director să se ocupe și de problemele DJS, sau viceversa? De fapt și în fapt activitățile ce se desfășoară în cadrul DJS Slatina sunt ca și inexistente, o cauză poate fi și vârsta destul de înaintată a directorului, aproximativ 60 de ani.

Este destul de greu ca la o asemenea vârstă să mai ai tragere de inimă pentru a te implica și în activități sportive, ce în marea majoritate antreneaza numai tineri. Din fericire pentru dumnealui și nu pentru sportul din județul Olt, beneficiază de o puternică protecție pe linie politică.

25825_t4Singurul lucru pe care îl solicităm instituțiilor ce coordoneaza activitatea DJS Slatina este să ne explice și nouă cum este posibil să lucrezi în două unități cu normă întreagă și să ai un program de numai…8 ore! Deocamdata doar întrebăm!    UPDATE– Dupa publicarea acestui articol am primit pe maill o adeverinta cu antetul ISJ-Olt, semnata de profesorul Gabriel Dumitrescu in calitate de director si Mirela Tandarica, in calitate de secretar sef , prin care se specifica ca – Maican Ion, este profesor titular la catedra de educatie fizica al LPS Slatina, si este detasat in functia de director la DJSP Olt! Se mai mentioneaza ca nu are norma didactica si nici ore suplimentare la LPS Slatina. Singurul lucru ce nu se mentioneaza este daca postul respectiv este BLOCAT pe perioada detasarii. Asteptam raspuns!