Așa cum am promis, revenim cu noi informații despre tunul tras în județul Olt de către regii gunoaielor și mafia politică. Deoarece o parte din ițele acestei afaceri ducea la frații Cornel și Dan Ciocan, cel din urmă deputat din partea PSD Olt, în cursul zilei trecute l-am sunat pe deputat și l-am rugat să ne răspundă la următoarea întrebare: are vreo implicare în activitatea firmei SC CLEAN PREST ACTIV SRL, cea care a câștigat în asociere cu SC SALUBRIS SA gestionarea deșeurilor de la Halda Bălteni? Răspunsul a fost că atât deputatul Dan Ciocan, cât și fratele său, Cornel Ciocan nu au niciun fel de implicare, după care, nervos, a închis telefonul. Mai jos, prezentăm câteva materiale ce au apărut în presa națională, referitor la SC CLEAN PREST ACTIV SRL și frații Ciocan. Vă rugăm să citiți finalul materialului, unde veți cedea ce legături explozive de cumetrie există între SC CELAN PREST ACTIV SRL, SC SALUBRIS SA și SC GIREXIM SA Pitești.

Clean Prest Activ SRL controlată de Cornel Ciocan, va face curățenie în piețele din Sectorul 4 al Capitalei, administrate de Direcția Piețe și Gestionare Activități Comerciale (DPGAC) din subordinea Primăriei. Prestația se va derula până la finalul lui 2016, cu posibilitate de prelungire, iar prețul a fost stabilit la aproximativ 275.000 de lei la care se adaugă TVA. Clean Prest Activ SRL este o societate comercială care prestează servicii de curățenie și deszăpezire, abonată de multă vreme la bugetul public. La rându-i, omul din spatele afacerii, Cornel Ciocan, este un controversat om de afaceri din județul Olt, condamnat la cinci ani de închisoare, în 2015, pentru evaziune fiscală, fals și uz de fals în formă continuată. El și fratele său, deputatul Dan Ciocan, fac legea în organizația PSD Olt, fiind descriși de presa locală drept baronii județului.

Contractul de prestări servicii de curățenie în cele patru piețe de pe raza Sectorului 4, administrate de DPGAC,  a fost scos la licitație la începutul acestui an, pe 9 februarie. Valoarea prestației a fost estimată la 484.500 lei la care se adaugă TVA, pentru situația în care activitatea se va încheia la sfârșitul lui 2016, pe 31 decembrie. Caietul de sarcini permite, însă, prelungirea contractului cu încă patru luni, în 2017, prețul urmând să crească până la 581.400 lei plus TVA.

La procedura de achiziție s-au înscris cu oferte un număr de șapte agenți economici, dintre care a fost selectat Clean Prest Activ SRL, care a prezentat prețul cel mai scăzut, 275.309,28 lei la care se adaugă TVA. Alegerea firmei controlată de Cornel Ciocan nu a fost o surpriză, având în vedere că este una dintre privilegiatele în relațiile cu Primăria Generală și cele de sector, precum și cu instituțiile din subordinea acestora. 

Pentru suma respectivă,  salariații controversatului afacerist din Olt vor trebui să asigure curățenia în pavilioanele administrative, în spațiile de tarabe și în parcări, zi lumină, între orele 6 și 22, timp de șapte zile pe săptămână. Pentru a-și duce la bun sfârșit activitatea, prestatorului i s-a cerut, prin caietul de sarcini, să asigure echipamentele, utilajele și materialele consumabile necesare, inclusiv soluții și detergenți de curățat. De asemenea, acesta are obligația să colecteze selectiv deșeurile și să le transporte în spațiile de depozitare amenajate conform prevederilor legale în vigoare.

Clean Prest e o firmă apropiată de PSD

Clean Prest Activ SRL este deţinută în acte de o afacerista din Teleorman, Gherghiţa Gorgonea, cu domiciliul în Bucureşti. Ea a preluat firma în 2012 de la fondatorii acesteia, Dan Istrătescu și Cornel Ciocan, care au fost nevoiți s-o înstrăineze după ce au intrat în atenția organelor de anchetă.

Istrătescu și Ciocan s-au asociat și au înființat compania în 2008, cu o titulatură diferită, Dancor Cleaning SRL, având ca domeniu principal prestarea serviciilor de curățenie. Denumirea inițială a fost aleasă ca o combinație a prenumelor partenerilor.

Bucurându-se de susținerea PSD, Dancor Cleaning a intrat puternic în afacerile cu instituțiile statului, în special cu cele conduse de social-democrați. Contractele publice au început să curgă, unul după altul, Dancor depășind rapid granițele județului de origine, Olt, extinzându-și afacerile până în București.

Cornel Ciocan a ajuns în pușcărie pentru evaziune fiscală

În 2010, Cornel Ciocan a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracțiuni de evaziune fiscală în formă continuată, refuzul nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale și bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată si uz de fals, ambele în formă continuată.

Procurorii au arătat că în perioada august 2007 – decembrie 2009, Cornel Ciocan, în calitate de asociat și administrator al SC Cat Bau Internațional SRL (firmă ce are ca obiect de activitate lucrări de construcții), a evidențiat în actele contabile și în alte documente legale cheltuieli fictive în baza unor contracte de lucrări încheiate în fals. În acest sens, inculpatul a folosit mai multe contracte de execuție lucrări în subantrepriză falsificate, la cererea sa, de către o altă persoană. De asemenea, Ciocan a refuzat nejustificat să prezinte organelor de control documentele legale ale Cat Bau Internațional SRL, în scopul împiedicării verificărilor fiscale.

 „SC Cat Bau Internațional SRL a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 6.564.017 lei (aproximativ 1.755.084,7 euro, calculat la un curs mediu anual de 3,74 lei/euro) reprezentând impozit pe profit și TVA“, au arătat procurorii DNA în rechizitoriul pe care l-au înaintat instanței. În vederea recuperarii acestui prejudiciu, ei au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile ale inculpatului.

Dosarul s-a judecat mai mulți ani, soluția finală fiind dată de Curtea de Apel București în 2015, când a dispus condamnarea controversatului afacerist la cinci ani de închisoare cu executare.

Firma lui Ciocan a făcut curățenie în sediul instanței care îl judeca

După ce a fost trimis în judecată, Cornel Ciocan și Dan Istrătescu au hotărât să schimbe numele Dancor Cleaning în Clean Prest Activ și s-au retras oficial din acționariat, cesionându-și părțile sociale teleormănencei Gorgonea. La momentul respectiv, s-a speculat că prin această mișcare, inculpatul a căutat să-și protejeze interesele, să evite punerea sub sechestru sau executarea silită a firmelor sale, de către autoritățile statului, pentru recuperarea prejudiciului din dosarul de evaziune.

Dosarul penal nu i-a împiedicat pe cei doi să continue afacerile din bani publici, chiar dacă în acte au încetat să mai apară ca acționari. Cornel Ciocan a rămas la butoane, dovadă în acest sens fiind contractele pentru lucrări publici pe care Clean Prest Activ a continuat să le obțină. 

Chiar în vreme ce Cornel Ciocan trimis în judecată, Dancor Cleaning/Clean Prest Activ a câștigat o licitaţie pentru prestări servicii de curăţenie, organizată, culmea(!), de Tribunalul Bucureşti, instanța pe masa căreia se afla dosarul său.  A fost vorba de un  acord cadru care s-a întins pe patru ani și de pe urma căruia  firma a câștigat aproximativ 3,5 milioane de euro.

În 2014, Clean Activ Prest a dat lovitura și la Administraţia Străzilor Bucureşti. Instituţia subordonată Primăriei Capitalei i-a plătit 90.000 de euro pentru serviciile de curățenie în Pasajul de la Universitate.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a atribuit Clean Activ Prest și Diatours SRL Bistriţa, în februarie 2015, un contract deratizare şi dezinsecţie în 194 de locaţii aflate pe raza Sucursalei Regionalei Căi Ferate Constanţa (staţii CF, districte L şi SCB, magazii, cabine, peroane, platforme). În schimbul serviciilor prestate, cele două societăți comerciale au încasat 127.385,6 lei, fără TVA.

De asemenea, Clean Prest Activ SRL a fost angajată, în această iarnă, de CNADNR să deszăpezească sectoarele de drumuri naționale care străbat județul Olt, pentru 1,24 milioane de lei.

Frații Dan și Cornel Ciocan, afaceri și politică

Originari din comuna Rotunda, județul Olt, Cornel Ciocan și fratele său, deputatul Dan Ciocan s-au ridicat în afaceri și politică datorită PSD. Ei au ajuns să facă legea în zonă imediat după ce Dan Ciocan a ajuns consilier județean în 2008. La scurtă vreme după alegeri, una dintre firmele celor doi, T Dancor Romconstruct SRL, intra pe piața lucrărilor publice, câștigând licitații pentru investiții finanțate de la buget sau din programele europene.

În anul 2010, firma a încasat de la Consiliul Județean Olt aproape 3 milioane de lei, în baza unui acord cadru cu o durată de patru ani, pentru întreținerea și repararea drumurilor județene. Au urmat noi contracte, din fonduri europene, pentru refacerea unor drumuri județene și comunale, care au umflat conturile T Dancor Romconstruct SRL cu alte milioane de euro.

Ulterior, după ce deputatul Dan Ciocan a devenit un apropiat al fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie,  compania celor doi frați și-a extins raza de acțiune. T Dancor Romconstruct SRL a devenit una dintre firmele de casă ale lui Vanghelie, obținând contracte importante pentru reabilitarea termică a blocurilor, reparații la mobilierul urban sau întreținerea străzilor. ( ZIARUL PUTEREA)

MDRAP-ul lui Dragnea a intrat în curățenie de vară cu o firmă controversată

 În birourile Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, condus de vicepremierul Liviu Dragnea, s-a trecut la curățenia de vară. În urma unei licitații la care au participat nici mai mult, nici mai puțin de nouă ofertanți a fost desemnată firma care, pentru 612.973,40 lei, va da cu mătura și va șterge praful prin sediul MDRAP timp de un an de zile.

Este vorba de Clean Prest Activ SRL, fostă Dancor Cleaning SRL, o firmă de apartament din București, patronată de o duduie din Teleorman, Gheorghița Gorgonea. Duduia, însă, nu este chiar de capul ei în această combinație, căci în spatele firmei se află un ditamai clanul de politicieni pesediști din județul Olt. Este vorba de deputatul Dan Ciocan și de fratele său Cornel, despre care se spune că ar controla, direct sau prin interpuși, cam tot ce înseamnă contracte de la buget, județean sau local, în zona respectivă și că fac legea la toate licitațiile publice. ( CATAVENCII)

Urmărim firul legăturilor dubioase dintre aceste firme !!!!!!!!!!!

Clean Prest Activ este firma care, în calitate de asociat secund, împreună cu liderul de asociere Salubris Slatina, a încheiat contractul pentru gestionarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Balteni din județul Olt. Curios este faptul că licitația  pentru concesionarea acestui Centru de Management a fost câștigată în detrimentul Girexim SA a lui Gheorghe Văsâi, care pentru licitația de curățenie de la aeroportul Otopenu a avut calitatea de subcontractant al lui Clean Prest Activ. La serviciul public de colectare a deseurilor din judetul Arges, Girexim este asociat cu Salubris Slatina, asociatul Clean Pres Activ de la CMID Olt.