Dacă mergi prin județ și întrebi de Mihai Niță, fost senator, fost deputat, fost președinte la vreo patru, cinci partide, nu cred că vei găsi cinci, șase oameni care să aibă cuvinte de laudă. Mai toți îl percep ca pe un oportunist politic ce a reușit să acceadă în Parlamentul României doar sub umbrela partidelor aflate la putere, cât și ca fiind groparul direct al altor câteva partide, printre care PC, ALDE și ultimul – Pro România. Mulți politicieni care la vremea lor au avut un cuvânt de spus în politica județului, când au ajuns la o anumită vârstă sau când au eșuat lamentabil în proiectele politice, s-au retras și și-au văzut de afacerile pe care le conduceau sau pur și simplu s-au dedicat familiei, dând dovadă de mult bun simț.
La Mihai Niță nu putem vorbi de bun simț sau de maturizare politică, pentru că el s-a obișnuit ca în permanență să aibă un oscior de ros pe linie politică. Ultimul eșec răsunător în județul Olt a fost cel cu Pro România, când la alegerile trecute acest partid nu a reușit să treacă pragul electoral, principalul vinovat fiind președintele în funcție de atunci, nimeni altul decât actualul președinte al Organizației PUSL Olt, Mihai Niță. Imediat după dezasatrul cu Pro România de la alegeri, acesta a fost exclus din partid și în mod implicit a pierdut și funcția de președinte. Odată cu el au plecat din organizație și câteva haimanale politice, foști milițieni, hârciogi ai cerealelor sau neica nimeni adunați de prin văgăunile comunelor din Olt. În loc să își vadă de afacerile de la firma personală pe care în acte o conduce fiul său, și care actualmente este falimentară sau de familia aflată și aceasta în pragul colapsului, fostul parlamentar încearcă din nou marea cu degetul și vrea să aibă din nou mașină la scară, salariu de parlamentar, indemnizație pentru întreținerea cabinetului parlamentar și mai ales oameni care să vină cu basca în mână și să îi spună… ,,Să trăiți, domnu senator!”.
Vârsta lui Mihai Niță este aceea la care ar trebui să nu mai încerce prin tot felul de jocuri politice să își coordoneze afacerile din Parlamentul României, ci aceea la care să meargă cu nepoții la pescuit sau la plimbare prin natură. Din păcate andropauza se manifestă cu totul altfel și a ajuns din nou prin lingușeli și minciuni președinte de partid. A reușit, mințind conducerea PUSL de la București să obțină numirea în funcția de președinte al Organizației Olt și imediat și-a adus lângă el toți șobolanii politici cu care este prieten, promițându-le că vor avea oase de ros de la festinul PSD-ului.
Pentru a înțelege mai bine, trebuie să vă spun că la nivel național, în urma discuțiilor conducerii PSD și PUSL, prin prisma faptului că omul din umbră care conduce PUSL este stăpânul Antenelor, Dan Voiculescu, s-a luat hotărârea unei posibile candidaturi comune la viitoarele alegeri, ținând cont de impactul mediatic pe care îl ar imperiul media condus de mogul. La nivelul județului nostru, partidul a avut, sub coordonarea fostului senator Ion Toma, o încercare firavă la alegerile trecute, soldată cu un eșec lamentabil. După alegeri, partidul a fost abandonat și a existat doar cu numele. Imediat ce a aflat despre posibila alianță PSD – PUSL, Niță și-a sunat șobolanii politici și au plecat la București aproximativ zece persoane, toți niște haimanale și escroci, dar care au reușit să preia conducerea partidului. După ce a fost uns în funcție și s-a văzut cu țidula la pălărie, Mihai Niță a data fuga la Consiliul Județean, să-i arate președintelui Marius Oprescu ce mare și tare este el și să-i propună o colaborare pe viitor. Primirea nu a fost cu pâine și sare și nici nu a fost scos din magazia CJ Olt covorul roșu, pentru a fi întins la intrare. Din păcate, Niță nu a înțeles ce cantitate neglijabilă este în politica Oltului și a început să meargă în teritoriu, făcând abuz de numele președintelui CJ Olt, Marius Oprescu și al secretarului general al PSD, senatorul Paul Stănescu. ,,M-am înțeles cu Stănescu și Oprescu să facem treabă în județul Olt, pentru că la viitoarele alegeri vom merge pe liste comune, iar eu am promisiune pentru locul doi la Senat, deoarece Siminica Mirea nu se va mai regăsi pe liste sau trei, în cel mai rău caz, la Deputați.”
Acesta este actualul președinte al PUSL Olt, care se simte ca un împărat în cuibul șobolanilor de pe strada Lipscani. PS. Despre dosarele penale ale fiului său, cu aere de interlop într-un articol ulterior. Așa o să și vedeți ce înseamnă în domeniul lucrărilor publice funcția lui tăticu!!!!