În anul 2012, după o întrerupere a mandatului  de patru ani de zile, Ion Vasile, cunoscut de prietenii apropiaţi sub numele de ,,Moşu”, câştiga Primăria comunei Voineasa, din partea PPDD. Nu vom mai aminti de jaful pe care ,,Moşu” l-a găsit în primărie în momentul preluării mandatului, nici de faptul că o perioadă de timp a fost ,,ţinut cu dinţii la gard” din cauza coloraturii politice pe care o avea. Cu toate acestea, primarul Ion Vasile a rezistat şi cu mari eforturi a putut să lucreze în primărie la capacitate maximă. Distrugerea voită la nivel naţional şi judeţean a PPDD l-a făcut să accepte trecerea la PSD, în urma ,,Ordonanţei traseiştilor” doar pentru a putea realiza ceva pentru comună şi pentru locuitori. Ion Vasile este unul dintre puţinii primari care îşi respectă cuvântul dat şi promisiunile făcute în campania electorală şi cu siguranţă va câştiga şi următorul mandat la viitoarele alegeri. Ce mulţumiri, ce dorinţe şi ce planuri de viitor are puteţi observa din interviul realizat de redactorii noştri:

– Cum a fost începutul, după o absenţă de patru ani?

– Fără niciun fel de implicare politică, vreau să vă spun că îi mulţumesc încă o dată directorului revistei ,,Ţinta” pentru sprijinul acordat în câştigarea mandatului. Dacă nu era dumnealui, eu nu mai eram candidatul PPDD şi nu ştiu ce se putea întâmpla. În primărie am găsit un mare dezastru, datorii mari către furnizori, contracte făcute fără acoperire, dezinteres total din partea celor ce trebuiau să muncească în folosul comunităţii. Cei patru ani, în care nu am fost primar, consider că au fost patru ani pierduţi, patru ani în care pentru comună nu s-a făcut nimic. Am văzut în scurt timp ce probleme stringente are comuna, am încercat să identific urgent surse de finanţare şi am început treaba. În primărie sunt toţi oamenii bine pregătiţi, numai că nu a avut cine să îi pună la treabă şi să le folosească capacitatea intelectuală. Perioada post-alegeri trecuse, orgoliile nu mai erau ca la început, PSD câştigase judeţul în mod zdrobitor atât la locale, cât şi la parlamentare. Cu toată orientarea mea politică, trebuia să îmi îndrept atenţia către cei care conduceau destinele judeţului şi să încerc să obţin fonduri pentru a putea să dezvolt comuna şi să îmi realizez promisiunile din campania electorală. Politica trebuia lăsată deoparte, pentru că începea un nou pas în politica locuitorilor comunei, o astfel de politică trebuia să încep şi eu.

– Destul de greu, ţinând cont de faptul că prin câştigarea funcţiei de primar aţi dat o lovitură mortală candidatului PSD.

– Da, aveţi dreptate, dar din fericire am găsit în PSD oameni înţelepţi, oameni care după bătăliile din campanie ştiu să îşi aprecieze adversarii şi mai ales ştiu să conlucreze cu ei. Pe plan local am găsit multă înţelegere la preşedintele C.J. Olt, domnul Paul Stănescu şi la vicepreşedintele Marius Oprescu, doi oameni pe care îi consider deosebiţi, oameni care lucrează numai în binele comunităţii. Am purtat discuţii cu dumnealor, le-am explicat ce doresc să fac pentru comună şi au fost de acord să mă susţină în proiecte. Domnul vicepreşedinte Marius Oprescu este un om tânăr, cu o amplă viziune politică, ce ştie să asculte şi să găsească soluţii. Dacă promite ceva îşi ţine promisiunea şi acest lucru contează cel mai mult. Este un copil care mie mi-a intrat la suflet, îl respect şi îl susţin în toate proiectele dumnealui. Pe lângă cei doi, am fost ajutat şi de deputatul PSD Virgil Delureanu, cel care mi-a deschis uşile la mai multe ministere şi mi-a dat numai recomandări bune.

– Concret, ce aţi realizat pentru comună şi ce doriţi să realizaţi în viitorul apropiat?

– Acum este în derulare pe două componente Drumul Comunal 154A şi B, cu o valoare de un milion, început pe Ordonanţa 28. În funcţie de cum sunt alocaţi banii, se execută lucrările. Banii vin în tranşe şi în funcţie de valoarea acestora, constructorul continuă lucrările, în acest moment fiind executat un kilometru de asfalt. Am făcut mai multe pietruiri şi am accesat diverse progame. În satul Racoviţa este în construcţie o grădiniţă, din păcate foarte prost amplasată, deoarece în acest sat nu sunt copii. Nu este vina mea, pentru că fosta conducere a hotărât aşa şi a început lucrarea. Această grădiniţă trebuia amplasată în satul Mărgăriteşti, unde sunt foarte mulţi copii de vârstă preşcolară. Urgent trebuie făcut un acoperiş la şcoala din Mărgăriteşti, lucrare care cred că o finalizăm în câteva luni de zile. A fost executată o reparaţie capitală la puntea de pe Olteţ, cu fonduri de la Guvern, s-au mai făcut câteva zeci de metri de îndiguire la o gârlă ce inundă pe timp de ploi abundente câteva gospodării. Tot pe fonduri urmează să îmi sosească un buldoexcavator în valoare de peste 2 miliarde de lei vechi. În satul Blaj avem o biserică declarată monument şi trebuie să facem o renovare. Din bugetul acestui an am alocat 30.000 lei pentru culte şi până acum am cheltuit 6.000 lei pentru a introduce iluminatul public în cimitir.

– O doleanţă urgentă pe care doriţi să o transmiteţi edililor judeţului?

– Îl rog în mod special pe domnul Marius Oprescu să se implice în conformitate cu legislaţia în vigoare şi să rezolve problema exploatărilor ilegale de nisip din zona comunei Voineasa. Pe râul Olteţ se află exploatarea de nisip a unei societăţi ce nu are nici un fel de autorizaţii. Pentru că nu sunt respectate nici un fel de norme şi exploatarea se face haotic, am cheltuit câteva miliarde de lei pentru a repara puntea de acces ce se află în apropierea exploatării. Nu ştiu cine stă în spatele acestei afaceri, dar în scurt timp, dacă se continuă aşa, vor fi afectaţi şi stâlpii de electricitate din apropiere, din nou puntea o să fie afectată şi există marele pericol al prăbuşirii malurilor râului Olteţ. Eu, personal, am atras atenţia organelor în drept, dar până acum nu s-a rezolvat nimic. Voi merge la Prefectură unde o să depun o plângere. Cred că a venit timpul să punem punct acestei ilegalităţi.

6       1

– Un mesaj pentru locuitorii comunei…

– Ţin să le mulţumesc pentru faptul că au avut încredere în mine. Cunosc foarte bine ce doresc, ce vor să realizăm împreună şi îi asigur că vom reuşi să facem lucruri bune. Din nou mulţumesc şi conducerii Consiliului Judeţean Olt, atât în numele meu, cât şi al locuitorilor comunei Voineasa.