Azi am avut ocazia să-i cunosc, bineînțeles, fără voia lor, pe o parte dintre șmecherii din conducerea SC ROSAL GRUP SA, firma de salubrizare controlată de familia Prigoană. Am văzut că în concepția lor de șmecheri de București, ce fac parte din caracatița ce suge banii publici, cred că și în județul Olt pot face aceleași lucruri pe care le-au făcut în Prahova, Cluj-Napoca sau București.
Județul Olt a pus în practică un proiect extraordinar prvind gestionarea deșeurilor, finanțat în mare parte prin fonduri europene. În urma licitației, gestionarea haldei de la Bălteni și transportul deșeurilor menajere a fost câștigat de asocierea de firme SC SALUBRIS SA și SC CLEAN PREST ACTIV SRL. Colectarea a fost obținută de firma ROSAL GRUP SA București. În acest moment, nu este cazul să începem să povestim prevederile din caietul de sarcini sau să arătăm oferta câștigătoare cu care a venit SC ROSAL GRUP SA București. Până acum, conducerea județului Olt a arătat multă clemență față de această firmă și a prelungit cu două termene data în care în județ trebuia începută activitatea. Din păcate, și spunem acest lucru cu asumarea oricărei responsabilități și fără să ne fie teamă de amenințările din partea avocaților SC ROSAL SA, am fost luați drept fraieri și au crezut că își pot bate joc de un proiect cu adevărat important pentru județul Olt și locuitorii săi.
Niciun lucru prevăzut în caietul de sarcini nu a fost dus la îndeplinire până azi de SC ROSAL GRUP SA București. Mașinile noi cu care s-au lăudat sunt de fapt doar niște hârburi vechi aduse și parcate în Slatina din toate punctele din țară în care aceștia au contracte încheiate. Mașinile extractoare pentru containerele îngropate au fost probate azi, pe viu, și s-a constatat că forța hidraulică a acestora nu poate ridica containerele. Cele 90.000 de pubele ce trebuiau distribuite gospodăriilor din județul Olt sunt în acest moment într-o seră sub formă de răsaduri și sunt udate intens pentru a crește până mâine dimineață. Mai pe înțelesul tuturor, aceste pubele nu există!
Situația este dramatică și nu știm dacă mai există vreo posibilitate de ieșire din acest impas sau dacă există vreo persoană din conducerea județului Olt care să riște să dea ordinul de începere a lucrărilor unei firme ce și-a dovedit din start neseriozitatea.
Putem spune că nici personalul necesar deservirii utilajelor nu a fost găsit în totalitate.
Sursele noastre ne-au confirmat faptul că mâine, 18 martie 2019, în jurul orei 10.00, la Consiliul Județean Olt, va avea loc o nouă întâlnire pentru analizarea acestor aspecte ce practic pun în imposibilitate derularea proiectului european.
Tot mâine gestionarea haldei de la Bălteni și ordinul de începere a transportului deșeurilor până acolo vor fi încredințate asocierii de firme SC SALUBRIS SA și SC CLEAN PREST ACTIV SRL, pentru că au fost obținute toate avizele necesare, acest lucru dovedind corectitudinea și bunele intenții ale celor două firme în acest proiect. Locuitorii municipiului Slatina pot sta liniștiți pentru că deșeurile menajere vor fi ridicate de către vechea firmă, asta pentru a nu arunca municipiul Slatina într-un haos și, de ce nu, a crea premisele unei epidemii bazate pe focarele de infecție ce rezultă din deșeurile menajere.
Ziua de mâine este decisivă pentru acest proiect în care șmecherii de București au crezut că pot să-i ,,ardă” pe olteni. Ne pare rău că avocatul firmei ROSAL GRUP SA crede că dacă ne invită la o ciorbă de burtă în București renunțăm la mititeii noștri, făcuți pe un grătar în județul Olt. La ciorba de burtă să-i invite dumnealui pe alți clienți, nu pe directorul ziarului ȚINTA!
Niciun Comentariu