Rând pe rând, cimpanzeii, gorilele, urangutanii și tot restul speciilor de primate dau bir cu fugiții și aleargă după banane mai mari pe care să le sugă sau să și le înfigă în partea dorsală. Oameni de rahat, ce se băteau cu pumnii în piept asemeni gorilelor în călduri că sunt mari peneliști și înjurau maimuțele cu curul roșu din PSD, acum caută umbra bananierilor cu frunze roșii. Paguba nu este atât de mare, pentru că maimuțele fugare asta au făcut tot timpul. Puțini știu că Marius Bălașa a plecat la ALDE nu de dragul deputatului Mihai Niță, a lui Ciugulea sau a lui Cristi Bircea. A plecat pentru a fi menținut în postul de director la Casa Corpului Didactic, un loc călduț și cu remunerație mare.

O altă maimuță, de fapt doar un pui de cimpanzeu, Mihai Cârloganu, s-a întins cu burta la soare și se scarpină de purici împreună cu tatăl, Cristinel Cârloganu, veșnicul director la AJOFM Olt, tot sub umbrela ALDE Olt.

Singura maimuță ajunsă din șef de trib cărător de banane, Andrei Iordache, cel care flutura cu ani în urmă cătușele în fața lui Darius Vâlcov, dar deocamdată doar el a avut parte de ele, a părăsit partidul așa cum am prevăzut cu mult timp în urmă și caută hemoroizi prin fundurile roșii ale pesediștilor.

Trei maimuțe, trei indivizi lipsiți de scrupule și de morală, trei haimanale politice, ce au trădat încrederea prietenilor, a colegilor de partid sau ale celor care i-au votat. Acum sunt la adăpost și sug la banane. Trei maimuțe, trei ratați politic în care nimeni nu mai are încredere! Speram ca adevaratele maimute sa nu se simta jignite!

(Pamflet la adresa maimuțelor)simtul-responsabilitatii-trei-maimute