Suntem copleșiți de ultimele evenimente de pe scena politică din județul Olt și municipiul Slatina. Practic, nu știm ce articole să mai publicăm, prin care să vă arătăm că interesele personale ale politicienilor olteni sunt puse în permanență pe primul loc.

Azi, vom încerca să dovedim cum ALDE Olt, aflat sub conducerea vicepreședintelui Consiliului Județean, Ioan Ciugulea, menținut în această funcție de către PSD Olt, joacă la două capete, aliindu-se pentru viitoarele alegeri locale cu PNL Olt.

Actualul jupân al județului Olt, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a reușit să își infiltreze un bun prieten, un fost milițian, pe nume Alexandru Nicolae, în funcția de secretar general al Organizației ALDE Olt. În urma unei serii de întâlniri secrete, între președintele ALDE Olt, Ioan Ciugulea și Liviu Voiculescu, la un restaurant cu rezonanță parlamentară din Slatina, cei doi și-au dat mâna și împreună încearcă să pună stăpânire pe viitorul Consiliu Județean și pe Primăria Slatina. Prin intermediul lui Alexandru Nicolae, lui Ioan Ciugulea i s-a promis de către Liviu Voiculescu un nou post de vicepreședinte la CJ Olt și un post de viceprimar în cadrul municipiului Slatina pentru un apropiat al acestuia.

Pentru aceste daruri otrăvite, Ioan Ciugulea și-a asumat poziția de sclav în fața jupânului Livache și a acceptat, la indicația expresă a secretarului general ALDE, Alexandru Nicolae, ca un individ cu grave probleme de imagine, pe nume, Ciprian Chițoiu, să fie candidatul acestei formațiuni la funcția de primar al Slatinei.

Caracatița intereselor politice, referitoare la această candidatură începe cu mai mulți ani în urmă, pentru că posibilul candidat este nimeni altul decât consilierul personal al fostului primar Minel Prina, actualmente condamnat în mai multe acte de corupție.

Individul ce a fost o slugă a celor aflați la putere a ocupat funcția de director al Parcului Industrial Slatina, înființat în 2013 de către Primăria Slatina, cu destinație expresă de spălare a banilorși cu dedicație pentru cei care în acea perioadă lingeau pingelele celor aflați la putere.

Candidatul ALDE Ciprian Chițoiu a fost și este în continuare doar o căpușă care s-a înfruptat din banii publici și care nu a făcut nimic altceva decât să își dezvolte afacerile personale.

În jurul anului 2012, cel care se crede viitor primar al municipiului Slatina punea bazele unei așa-zise saline de tratare a anumitor afecțiuni, în orașul vechi. Și prin acest paravan a mai supt ceva bani de la Primăria Slatina, prin faptul că au fost plătite tot din banii dumneavoastră foarte multe bilete de intrare în fabuloasa salină.

În data de 27 iunie 2016, Ciprian Chițoiu își dă demisia din funcția de director al Parcului Industrial (contra unei sume importante de bani plătiți cheș) și lasă cale liberă unei alte haimanale politice, pe nume Florin Bât, pentru preluarea acestei funcții, cu un salariu lunar de peste 15.000 lei. Și ăștia sunt tot banii dumneavoastră, ai slătinenilor, care conștiincioși vă plătiți taxele și impozitele.

Este greu să tragem în final o concluzie asupra acestor aspecte care se întâmplă în Organizația ALDE Olt. Sursele noastre din cadrul organizației ne-au spus că Ciprian Chițoiu a fost practic impus candidat de către fostul milițian Alexandru Nicolae, prieten bun cu Liviu Voiculescu, care în acest moment își face veacul pe undeva prin reședința sa din satul Cherlești. Propunerea agreată de Ioan Ciugulea urmează să fie validată în cadrul organizației și deja aflarea acestei vești a provocat un tsunami politic.

În lupta pentru menținerea posturilor actuale și obținerea în viitor a noi posturi privilegiate, atât Ioan Ciugulea, cât și alți membri importanți din organizație au încercat prin toate mijloacele să o determine pe Elena Iotu, doamna demisionară din ALDE, care și-a anunțat o candidatură independentă la Primăria Slatina, să revină în partid și să le facă jocurile personale. Refuzul a fost categoric: ,,Eu unde am scuipat nu mai ling, pentru că nu mă cheamă Ioan Ciugulea, Liviu Voiculescu sau X sau Y, indivizi care sunt în stare să își vândă și mama și tata pentru o funcție politică! Am promis slătienilor, familiei mele, prietenilor și celor care mă apreciază din punct de vedere uman și politic că voi candida ca independent. Nu vreau să îmi mânjesc conștiința cu funcții trecătoare și vreau ca oricând, atunci când mă întâlnesc cu slătinenii pe stradă, să îi pot privi în ochi și să nu îmi fie rușine!

În această situație, vă rugăm pe dumneavoastră, locuitorii municipiului Slatina, acei oameni corecți, care vă plătiți taxele și impozitele și sperați într-o schimbare în bine și în orașul nostru, să analizați aceste jocuri politice murdare. Vă rugăm ca la viitoarele alegeri locale să nu vă mai lăsați influențați de politruci de carton și de jigodii politice ordinare, pentru a vota o persoană sau o listă ce nu reprezintă decât interesul mafiei politice ce acaparează municipiul Slatina!