IMG_4041Adi Florinel Barbu, fost director la ANIF București și actual director la SGA – Olt, este parte integrantă a ,,Frăției Mafiote ce a devalizat municipiul Slatina. Mână în mână cu viitorii pușcăriași Darius Vâlcov și Minel Prina, cât și cu actualul city manager al orașului, Cristian Cismaru, a reușit să obțină prin firma SC PANADRIA SRL, administrată de tatăl său, lucrări de sute de miliarde de lei atât din bugetul local, cât și din cel național. Relația de înrudire în ,,Frăția Mafiotă” este cunoscută de toată lumea, tatăl lui Adi Barbu fiind cuscrul nașului recidivistului fost primar, Minel Prina. În anul 2014, SC PANADRIA SRL a înregistrat cel mai mare profit dintre firmele de construcții din județul Olt, având un bilanț pe societate cu un profit net de peste 5,1 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 30 de milioane de lei, cu peste 2,1 milioane de lei mai mare decât profitul aferent anului 2013! Adunând profitul firmei din ultimii doi ani, ajungem la un profit de peste 2 milioane de euro! Oare câți bani din această sumă au mers drept comision către capii ,,Frăției mafiote”?

Surprins de paparazzi cu amanta

Persoană ștearsă în lumea mondenă a Slatinei, Adi Barbu stă ca un hârciog în bârlog și nu iese la suprafață decât atunci când trebuie să își umple buzunarele cu milioane de euro.

Cu ajutorul lui Darius Vâlcov a fost numit în funcția de director al ANIF, unde a prăduit în interesul personal alte zeci de milioane de euro. Aici nu s-a făcut remarcat cu ninmic altceva, decât cu faptul că a fost surprins de paparazzi de la Viața Vedetelor în timp ce se plimba cu amanta sa prin capitală, nimeni alta decât fosta secretară, Mihaela. Cu toate că în data de 7 martie 2015 Adi Barbu trebuia să se afle la birou, că doar pentru asta îl plătea statul, a fost surpins în timp ce ieșea din sediul ANIF la braț cu Mihaela, pentru a face o plimbare cu aceasta. Cei doi porumbei au fost surprinși de fotoreporteri în timp ce își luau limba în gură la un semafor, părând că sunt doi adolescenți îndrăgostiți, asta în timp ce soția, Corina, îl aștepta acasă, în Slatina. În altă zi, îndrăgostiții au mai fost surprinși în timp ce făceau cumpărături la Mall Băneasa, la ieșire sărutându-se din nou pătimaș. Cum focul dragostei le încinsese trupurile, cei doi au mers într-un apartament de pe Bulevardul Basarabia (un apartament ce se pare că aparține ,,Frăției”), unde și-au petrecut noaptea împreună.

Lucrări cu dedicație.

Pentru ca SC PANADRIA SRL să poată câștiga licitațiile organizate de Primăria Slatina pe bandă rulantă, caietele de sarcini au fost întocmite într-un mod cât mai complex, cu cerințe și denumiri greoaie, cu condiții pe care numai această firmă le putea îndeplini.

Pentru ca alte firme puternice să nu participe la licitații, ..pulifricii” lui Darius Vâlcov răspândeau zvonul printre constructori că indiferent de ofertele pe care aceștia le vor depune, vor fi găsite motive de descalificare încă înainte de depunerea ofertelor. Tot Adi Barbu era cel care venea la licitații cu câteva firme de ,,mască”, pentru ca totul să pară în regulă în cazul unor controale sau contestații.

Sensurile giratorii – dragostea lui Adi Barbu

Când ,,Frăția Mafiotă” rămânea cu pușculița goală și fără mărunțiș în buzunare, apărea ca din senin o lucrare de tip sens giratoriu, pe care o câștiga SC PANADRIA SRL. Așa în cartierul Unirii, în luna aprilie 2013, a fost finanțată pe fonduri europene o lucrare în valoare de 5,7 milioane de lei, reprezentând 5.980 mp de carosabil/stradă, 4.490 mp trotuare și alei pietonale și 8.000 mp de spații verzi. Cine a obținut lucrarea? SC PANADRIA SRL, în asociere cu SC CAFMIN SRL (o altă firmă căpușă a administrației Darius Vâlcov și Minel Prina).

Cu mai puțin de o lună de zile în urmă, Primăria Slatina găsea din nou o cale să se mai bage ceva bănuți în conturile firmei controlate de Adi Barbu, dându-i prin încredințare directă un… sens giratoriu! Este vorba despre movilița ce a apărut în fața Spitalului Județean de Ugență și care a costat peste 8 miliarde de lei vechi! Iată ce declara la vremea respectivă city managerul Cristian Cismaru, membru de vază al ,,Frăției Mafiote”: ,,Necesitatea sensului giratoriu a reieșit în urma unui studiu de trafic. Referitor la procedura de atribuire, nu a fost una directă, așa cum spun unii (minciună!). A fost vorba despre reluarea procerdurii de licitație, conform prevederilor în vigoare, ca urmare a acordului cadru (hopa!) pe care noi îl avem încheiat pe o perioadă de patru ani, pe Direcția Administrarea Străzilor și Iluminat Public. (Spune, măi băiatule, și ce conține acest acord cadru și cine și-a pus semnătura pe el!)IMG_4008 IMG_4035 IMG_4037

Prețul real al lucrării? Maximum două miliarde de lei vechi, spun unii constructori slătineni cu o vastă experiență în domeniu!

Acestui individ, administrator public al Slatinei, ca și cum ar fi moșia lui, îi cerem să facă public contractul cadru, cât și toate lucrările de care a beneficiat SC PANADRIA SRL în ultimii patru ani de zile în oraș.

Cadouri noi pentru SC PANADRIA SRL

Tot pe acest enigmatic contract cadru de care face vorbire Cristi Cismaru, SC PANADRIA SRL a început să reabiliteze și să asfalteze strada Pitești. În acest moment nu cunoaștem valoarea reală a lucrării, pentru că nimeni din cadrul primăriei nu vrea să spună câți bani intră în conturile firmei. Legea tăcerii funcționează și acum, chiar dacă primarul interimar, Emil Popa, se bate cu pumnul în piept cu privire la transparența licitațiilor și a banilor cheltuiți.

În schimb, suntem în măsură să vă spunem în premieră încă trei lucrări ce vor fi atribuite tot prin nenorocitul de contract cadru firmei PANADRIA: strada Sopot – peste 224.000 lei, strada Canal Sopot – peste 276 000 lei și strada Fundătura Sopot – peste 254.000 lei. Deci, peste 754.000 lei vor intra în conturile lui Adi Barbu, în situația în care, atenție, toate aceste trei străzi au o lungime însumată de cel mult 350 de metri și o lățime de aproximativ 4 metri. Preț de preț, pentru maxim 1.500 de mp de asfalt, când un kilometru de asfalt, pe o stradă normală, cu o lățime de 6,5 metri, ajunge la maxim 450.000 lei!

Ce spuneți, domnule primar Emil Popa, despre această nouă afacere? Iar începeți și dumneavoastră cu contractul cadru?

Sponsor ar ,,Frăției Mafiote”

Mai țineți minte marea mascaradă organizată de viitorul pușcăriaș Darius Vâlcov, când Slatina a fost luată cu ,,asalt” de 43 de senatori PSD și UNPR? Mai aveam un pic și plecam la Podul Ot să vedem cum începe să curgă lapte și miere pentru județul Olt.

Ce mai mediatizare, ce mai fast, ce promisiuni făcute muritorilor de rând. De fapt vorbe goale, pentru că totul s-a transformat într-un chiolhan grotesc cu animatoare aduse special de Darius Vâlcov, pentru a-i distra pe cei care urma să îl susțină pentru funcția de ministru.

Toată această destrăbălare a fost orchestrată de Adi Barbu, cel care a făcut și marea gafă să trimită un mesaj tuturor celor care au participat la dezmăț: ,,Bună ziua! Cazarea dumneavoastră se va face la Hotelul… Pe întreaga dumneavoastră ședere, domnul Adi Barbu vă stă la dispoziție. Pentru informații nu ezitați să îl contactați la numărul de telefon 0733.02.59…!

Petrecerea s-a desfășurat în Hotelul ,,Frăției Mafiote”City, din Slatina, dar și la fosta cabană a lui Nicolae Ceaușescu, Reșca, unde în compania fetițelor dulci, livrate prompt de Adi Barbu, câțiva senatori și-au satisfăcut toate poftele carnale.

Dovadă este factura plătită către Direcția Silvică Olt, pentru închirierea cabanei și serviciile prestate.

(Continuarea în numărul viitor)