La ANAF Olt avem un individ celebru, pe nume Florin Nicola, șef Serviciu Programare controale fiscale care, în mod direct, prin funcția deținută, intră în categoria funcționarilor publici. Dacă celebrul industriaș american, Rokefeller spunea :,,Nu mă întrebați cum am făcut primul milion de dolari, pentru că restul justific tot!”, al nostru Nicholas, cum îi place să se autonumească, nu prea poate justifica primul său milion de euro obținut din rambursări ilegale de TVA. Profitând de funcția pe care o deține, a falsificat cu bună știință și a semnat în fals o serie de documente contabile ale firmei tatălui și fratelui său, SC AGRO MIM PROD SRL și a falsificat, pe documentele depuse la APIA ,chiar și semnătura soției, administrator la o altă firmă – SC DEMETRA TELLUS SRL.

Am obținut o serie de documente privind situațiile de plată pentru subvenții, depuse la APIA, în care se observă foarte clar falsurile grosolane. Semnăturile reale sunt cele de pe jurnalul de cumpărături, iar pe celelalte documente este semnătura lui Nicholas, funcționarul public ce se află și în acest moment în stare de incompatibilitate și conflict de interese. Pentru rambursările ilegale de TVA, de aproximativ un milion de euro către firmele interpușilor săi, pentru fals, uz de fals și abuz în serviciu este cercetat atât de DNA, cât și de ANI. Dosarul încă nu a fost finalizat, dar atât directorul ANAF Olt, Florin Meleru, cât și ceilalți angajați din Finanțe știu despre toate fărădelegile făcute de acesta. Contrar lucrurilor, este menținut în continuare în funcție și se ocupă, bineînțeles, de programarea controalelor fiscale la diferite societăți. Cercetarea penală se pare că nu îl afectează deloc, singurul lucru fiind acela că firmele sale nu au mai solicitat nici un fel de rambursare de TVA, din momentul în care au intrat pe fir lucrătorii DNA.

Putem spune că îi merge chiar bine, pentru că de curând și-a achiziționat un SUV Jaguar, al cărui preț pornește de undeva de la 80.000 Euro și în funcție de opționale poate ajunge la 130.000 de Euro. Pe Nicholas nu îl interesează nici părerile colegilor, nici cercetarea DNA, din moment ce se afișează zilnic cu noul autoturism, pentru că are spatele asigurat și protecție totală chiar din partea președintelui PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu.

Nu știm dacă în interiorul mașinii sau pe lângă mașină a pus ceva otravă pentru șobolani, ținând cont că aceștia din urmă pot ieși din cadrul instituției și pot să își facă cuib chiar în blana Jaguarului.

Lăsând gluma la o parte, am făcut o solicitare către ANAF Olt, în condițiile actualei legislații, prin care să ne confirme sau să ne infirme dacă din cadrul instituției sunt cercetate de DNA peste zece angajați, cea mai mare parte implicați în rambursările ilegale de TVA și să ne precizeze cât timp vor mai fi aceștia ținuți în funcții de conducere, cu toată protecția politică de care beneficiază.

În atașamente puteți vedea câteva dintre documentele obținute de redactorii publicației ȚINTA, documente ce sunt semnate în fals!

P.S.: Mâine, doamna Dana.