Azi, în judeul orelor 13, reprezentații Consiliului Județean Olt și ai SC ROSAL GRUP SA vor semna contractul din cadrul proiectului privind sistemul de management al deșeurilor din județul Olt. Firma ROSAL GRUP a fost fondată de Silviu Prigoană și a cunoscut o dezvoltare explozivă în ultimii ani, prestând servicii de salubritate în mai multe localități. În cadrul proiectului din Olt, la licitația organizată cu mai mult timp în urmă s-au înscris mai multe firme. Astfel, la licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor din județ au ofertat ROSAL GRUP SA și Asocierea SALUBRIS SA cu CLEAN PREST ACTIV SRL. Pentru operarea depozitului ecologic de la Bălteni au fost depuse două oferte: SC GIREXIM UNIVERSAL SA PITEȘTI și SC SALUBRIS SA, în asociere cu SC CLEAN PREST ACTIV SRL. După deschiderea ofertelor, operarea depozitului a fost câștigată de asocierea celor două firme, iar colectarea și transportul de către ROSAL GRUP SA. Cele două firme asociate au contestat la CNSC anumite aspecte din caietul de sarcini aferent licitației privind colectarea și transportul. În urma răspunsului favorabil pentru ROSAL GRUP SA, au atacat și la Curtea de Apel Craiova, dar printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă ROSAL GRUP SA a primit colectarea și tranportul deșeurilor din județul Olt.

Asta înseamnă că SALUBRIS și firma în asociere nu vor rămâne în localitățile județului unde acționează decât cu măturatul stradal și, eventual, deszăpezirea.

Cei care vor controla colectarea și transportul deșeurilor până în halda tampon sunt bucureștenii intrați nou pe piață.

Am contactat reprezentanții SC ROSAL GRUP SRL, care au ținut să precizeze: ,,După semnarea contractului există un termen de 120 de zile în care trebuie să ne punem la punct în județul Olt și să demarăm activitatea. Suntem o firmă foarte puternică, recunoscută în plan național și putem afirma că nu vorm avea probleme în județul Olt. Vom deschide o sucursală, vom crea locuri de muncă și vom aduce 60 de mașini noi pentru colectarea și transportul deșeurilor. Dacă în cadrul SC SALUBRIS SA vor exista persoane disponibilizate, suntem dispuși, dacă doresc, să îi angajăm la noi. Aici venim cu precizarea că este vorba atât despre muncitori, cât și despre persoane din conducere.”