Deputatul oltean Emil Albotă trage un semnal de alarmă cu privire la rectificarea bugetară, prin care nu se face altceva decât să se taie din banii pentru români pentru ca Guvernul liberal să aibă cât mai mulţi pentru interese meschine.

Social-democratul oltean arată cu prin rectificarea bugetară Ministerul Muncii va fi văduvit de aproape trei miliarde de lei.

„O rectificare bugetară conturată după chipul și asemănarea lui Cîțu, cel care, sub conducerea lui, îi vede pe români mai fericiți ca niciodată, chiar dacă salariile, pensiile, alocațiile lor sunt înghețate, în plin sezon canicular, în timp ce prețurile la gaze, energie și alimente cresc vertiginos, asemenea gradelor Celsius din termometre. Avem, așadar, o rectificare bugetară care taie de la Ministerul Muncii (a se citi pensii, alocații, salarii) nu mai puțin de 2,78 miliarde lei și înregistrează o creștere la Fondul de Rezervă, de unde banii iau traiectoria plăților de partid, către administrațiile peneliste”, spune Emil Albotă.

Nu mai este un secret pentru nimeni că lupta internă din PNL face ca guvernarea să treacă în plan secund.

„Concentrați într-o luptă acerbă și toxică de putere, în interiorul partidului, chiar Rareș Bogdan ne anunță, cu seninătate, că de guvernare «se vor ocupa exclusiv, după 25 septembrie», zi semnificativă pentru viața de partid PNL, în care se va desemna conducătorul absolut. Până atunci, susținătorii unuia sau altuia, trebuie să-și primească tainul, în timp ce românii, «tot mai fericiți», trăiesc pe pielea lor consecințele haosului economic și social al guvernării «de dreapta»”, adaugă Albotă.

Parlamentarul oltean vorbeşte şi despre PNRR, despre care acuala guvernare pare să fi uitat cu desăvârşire.

„Despre PNRR ori Ghinea se mai știe ceva? Sau aflăm în septembrie, cu o zi înainte de aprobarea planului, că România iar nu este pregătită să acceseze fonduri europene…”, conchide Emil Albotă.