Acesta este apelul adresat primarului municipiului Slatina, Emil Moț, și constructorului Mircea Ungureanu, de către copiii și părinții municipiului Slatina. Dorința lor este ca ,,Parcul de la unitatea militară” să fie inaugurat cât mai repede, pentru că această oază de verdeață îi atrage ca un magnet.

Acest proiect de anvergură a avut inițial o durată de execuție de douăzeci și șase de luni, dar a fost mult redusă datorită seriozității firmei constructoare și implicării directe a primarului Emil Moț. Suprafața parcului este de aproximativ patru hectare, dintre care peste jumătate au ca destinație spații verzi. Parcul mai cuprinde o pistă pentru alergare, o bază sportivă multifuncțională, cu o suprafață de cinci sute de metri pătrați și iluminat nocturn, spații de joacă și, bineînțeles, un Restaurant McDonalds ce se va desfășura pe o suprafață de trei mii patru sute metri pătrați.

Parcul este una dintre promisiunile ferme făcute în campania electorală de către primarul Emil Moț, și inaugurarea, ce probabil va avea loc la sfârșitul lunii august, este așteptată cu mare interes de către toți slătinenii, dar mai ales de către cei mici.

Directorul societății care se ocupă de amenajarea parcului ne-a declarat: ,,Am avut câteva zile de întârziere, pentru că nu ne-au fost furnizate la timp unele materiale. Nu am vrut să înlocuiesc cu materiale de mai slabă calitate absolut nimic, pentru că această lucrare pentru mine este una de referință și, de ce nu, un pariu pe care vreau să îl câștig. Lucrarea a fost complexă, iar în acest moment mai avem de amenajat pista de tartan, tartanul de la locurile de joacă, să mai punem câteva bănci, iar clădirea mai are nevoie de mici finisaje. Practic, în proporție de 90, lucrările sunt făcute și mai mult ca sigur vom termina până la data de 29 august, când știu că va avea loc inaugurarea.”.

Construcția Restaurantului McDonalds este în plină desfășurare și lucrările se urgentează pentru ca totul să fie gata tot până la sfârșitul lunii august.

O rugăminte importantă din partea edilului slătinean este aceea ca cetățenii municipiului Slatina să mai aibă puțină răbdare și să dea dovadă de înțelegere pentru a nu mai pătrunde în incinta parcului, mai ales însoțiți de copii. Există locuri unde se desfășoară lucrări și există pericolul de accidentare. Totodată dorește să le transmită că data la care parcul va fi inaugurat va fi adusă la cunoștința tuturor din timp și îi așteaptă într-un număr cât mai mare, pentru a fi prezenți la momentul festiv.