PSD și-a asumat responsabilitatea guvernării, iar miniștrii social-democrați pregătesc primul pachet de măsuri sociale menite să diminueze efectele încă greu de cuantificat ale pandemiei.
Intrarea la guvernare nu s-a făcut pe un covor nou-nouț, ci pe un val uriaș de așteptări și nevoi.
Astfel, în centrul programului de guvernare, se află oamenii și veniturile acestora.
În acest sens, deși fosta „ministresă”, a se citi Turcan, a acuzat că nu mai sunt bani de pensii și alocații pentru că șeful său de partid ”e în stare să-i joace la poker”, noul ministru PSD a găsit banii necesari și a făcut, la timp, rectificarea bugetară, astfel încât copiii și pensionarii să-și primească #alocațiile și #pensiile cuvenite, #fără_întârzieri, acum, în prag de sărbători.
Veștile bune pentru seniori vizează #creșterea_pensiei_minime la 1000 lei, #creșterea_punctului_de_pensie la 1586 lei și a #treisprezecea_pensie, pentru veniturile sub 1600 lei.
Un alt punct esențial rezolvat, în mai puțin de o săptămână, de la preluarea mandatelor de miniștri, a fost adoptarea de urgență a procedurilor pentru aplicarea legii, prin care românii să beneficieze imediat de #plafonarea #tarifelor la #gaze și #electricitate și de compensarea facturilor.
Nu în ultimul rând, Agricultura a fost întotdeauna o prioritate în programul PSD de guvernare, iar proaspătul ministru a #suplimentat #bugetul pentru #subvenții și a anunțat reluarea programului #TOMATA – un program îmbrățișat de legumicultorii români, care a asigurat scăderea importurilor și creșterea consumului legumelor românești. ( Deputat de Olt Emil Albotă)