În luna ianuarie a acestui an,deputatul PNL Gigel Ştirbu şi senatorul PSD Paul Stănescu au fost iniţiatorii unei proiect de lege care prevede reducerea vârstei de pensionare a persoanelor care au locuit cel puţin 30 de ani în Slatina şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestei localităţi. Proiectul a urmat procedurile legale și Senatul a modificat în ședința plenului de marți, printr-o propunere legislativă, Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, astfel că persoanele care au locuit în Slatina și pe o rază de opt kilometri, cel puțin 30 de ani, se pot pensiona mai devreme cu 2 ani din cauza poluării remanente.

Prin propunerea legislativă pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, inițiată de parlamentarii PNL Gigel Știrbu și Paul Stănescu, locuitorii Slatinei beneficiază de aceleași condiții de pensionare ca locuitorii din Baia Mare, Copșa Mică, Zlatna și Târgu Mureș.

Un lucru bun acest proiect , cei doi parlamentari meritând să fie felicitați. Numai că de trei zile, pe contul de pe Facebok, deputatul PNL, Gigel Știrbu își arogă toate drepturile asupra inițiativei și nu amintește cu nimic de colegul din PSD, senatorul Paul Stănescu , și el, semnatar și inițiator. Cum laudele și minciuna au picioare scurte, reamintim deputatului declarația făcută în fața jurnaliștilor din Olt, la sfârșitul lunii ianuarie –  Am depus acest proiect pentru a corecta o nedreptate, deoarece alte zone din România, precum Baia Mare, Copșa Mică, Zlatna și Târgu Mureș, aflate în aceeași situație, profită de astfel de facilități. Alături de mine a semnat acest proiect și domnul Paul Stănescu, senator de Olt, căruia îi mulțumesc pe această cale pentru deschidere” Nu sunt un adept al politicii PSD, și cu atat mai puțin a șulfăriilor PNL, dar încerc să fiu cât mai vertical și să prezint faptele în lumina adevărului. Felicitări pentru proiect senatorului PSD Paul Stănescu , cât și deputatului PNL Gigel Știrbu. Pe reversul medaliei scrie – ,,Să îți fie rușine, deputat mincinos, pentru că nici acum nu ai renunțat la sforăriile cu care ești obișnuit! Slătinenii și toți locuitorii județului Olt știu cine ești și ce ai făcut. Minciuna are picioare scurte și îți arată adevăratul caracter!,,

Așteptăm din partea Organizației PSD Olt un punct de vedere clar și DSCF7452concis cu privire la inițierea și semnarea acestui proiect de către senatorul PSD, Paul Stănescu.