Gata, PND este recunoscut pe toata scena politica si functioneaza legal! O veste buna pentru cele 36 de comitete de initiativa formate in localitatile judetului Olt. In mod sigur, PND-Olt o sa devina in scurt timp o forta politica ce o sa aiba cu ajutorul alegatorilor, un cuvant de spus in anul 2016. Presedintele partidului, deputatul Daniel Fenechiu a tinut sa multumeasca tuturor celor ce au contribuit la aparitia unui nou partid, ce se doreste o alternativa la ce a fost pana acum. ,,

IMG_4018IMG_4097IMG_4098IMG_4099In 17 noiembrie 2014- imediat dupa victoria lui Iohannis in prezidentiale, am luat decizia sa infiintez un partid.. Un partid altfel decat cele existente, nu doar in vorbe, ci mai ales in fapte.. Un partid cu adevarat democratic, in care principiile si valorile sa nu fie variabile functie de obiectivele politice, ci sa determine obiectivele politice.. Un partid in care membrii sa se poata exprima, fara teama ca vor fi exclusi.. Un partid in care vointa membrilor sa prevaleze in fata intereselor liderilor, in care organizatiile sa aiba autonomie functionala reala si nu formala… Un partid cum stiam si stiu ca isi doresc romanii… Construit de jos in sus si nu de sus in jos..
In aceiasi zi am constituit un grup de lucru- format exclusiv din tinerii caliti in luptele electorale din 2012 si 2014 pe baricadele sectorului 4, pe care i-am pus la treaba. Le-am cerut propuneri de program politic, de statut, de denumire pentru noul partid, de strategie de infiintare…… Au urmat focus grupuri, discutii cu romanii din toate categoriile socio- profesionale, sondaje, interviuri, dezbateri.. Cand am avut rezultatele – denumirea Partidul National Democrat, draftul Programului Politic (Cele 18 puncte), o propunere de Statut si o propunere de strategie pentru infiintarea partidului, le-am impartasit-o colegilor mei din grupul parlamentar… Majoritatea au achiesat la ea si am decis impreuna sa facem public demersul..
Pe 19 ianuarie 2015, am anuntat public intentia de infiintare a Partidului National Democrat si ca in cateva zile vom incepe campania de strangere de semnaturi- pe care am inceput-o in prima saptamana a lunii februarie.
Pe 26 februarie- la trei saptamani de la inceperea campaniei de strangere de semnaturi, am anuntat public ca am reusit strangerea a 34.000 de semnaturi si ca urmeaza sa depunem la Tribunalul Bucuresti actele in vederea inregistrarii Partidului National Democrat in Registru partidelor politice.
Pe 2 martie 2015, am depus la Tribunalul Bucuresti actele necesare inregistrarii PND, insotite de cele 34.000 de semnaturi… Peste cateva zile se modifica legea partidelor politice… Se puteau inregistra partide cu doar 3 membri fondatori.. Partidul National Democrat era ultimul partid infiintat pe legea veche, ultimul partid cu zeci de mii de membrii fondatori.. Am avut si complicatii si ma refer aici la faptul ca s-a incercat blocarea demersului nostru printr-o cerere de interventie-  nici ca se putea altfel, la cati „prieteni” aveam. .- dar, una peste alta, lucrurile au iesit bine..
Pe 8 iunie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea noastra si a dispus inregistrarea Partidului National Democrat in Registrul partidelor politice…
A urmat perioada de demersuri in vederea legalizarii hotararii de infiintare.. Desi judecatorul care a judecat cauza si-a facut treaba respectand termenele procedurale de redactare a hotararii si desi aceasta a fost comunicata partilor si Parchetului si a ramas definitiva la inceputul lunii iulie, vacanta judecatoreasca a intarziat procedurile de legalizare.. Dupa mai multe peripetii- despre care o sa va povestesc candva, ieri am reusit..
Pe 19 august- la exact 7 luni de la anuntul public privind intentia de infiintare a Partidului National Democrat si la 9 luni de cand am inceput practic proiectul noului partid,  s-au incheiat toate formalitatile privind infiintarea partidului.. Nu doar ca PND exista legal dar… avem si certificatul de nastere…

Vreau sa multumesc inca o data tuturor celor care prin actiunea lor au facut posibila infiintarea Partidului National Democrat. Atat celor 18 care au semnat, alaturi de mine, Actul Constitutiv al PND si celor 34.000 de romani care au semnat listele de sustinere, cat si mai ales celor care s-au implicat in strangerea de semnaturi si actiunile de promovare a PND- ma refer aici, in special la oamenii minunati care au creat comitetele de initiativa judetene si locale existente astazi si la tinerii minunati care au strabatut tara in lung si lat sa colecteze semnaturi si sa coordoneze coagularea comitetelor de initiativa. Intrucat nu pot sa-i mentionez pe toti- pentru ca sunt foarte multi care ar trebui mentionati, nu o sa o fac astazi, dar promit ca o voi face odata..
Mai vreau sa va asigur pe toti ca Partidul National Democrat va fi un partid asa cum stiu ca vi-l doriti! Un partid pentru Romania, un partid modern, un partid democrat si- cel mai important, un partid al nostru al tuturor..,,