Urmare experienței din anii anteriori în perioada de iarnă cu temperaturi exterioare sub zero grade, pot să apară următoarele fenomene:

1). În scările de bloc, unde în partea de folosinţă comună uşile de la intrare nu stau închise şi ferestrele de pe casa scării sunt deschise sau lipsesc, apare fenomenul de îngheţ al reţelei interioare de distribuţie apă, din cauza curenţilor de aer rece creaţi de temperaturile foarte scăzute din această perioadă. În acest sens, pentru prevenirea celor menţionate mai sus, vă rugăm să luaţi măsuri pentru a crea un ambient corespunzător pe casa scării prin închiderea uşilor de la intrare în scara blocului, închiderea ferestrelor de pe casa scării sau înlocuirea geamurilor lipsă, acolo unde este cazul.

2). În căminul cu apometru există posibilitatea ca branşamentul de apă potabilă şi apometrul să îngheţe, dacă sistemul nu este izolat termic corespunzător, astfel încât curenţii de aer rece să nu pătrundă în incinta căminului.

femeie-care-bea-apa-de-la-robinet-680x420Nerespectarea celor menţionate mai sus va duce la îngheţarea conductelor cu apă, a robinetelor, a apometrelor şi la întreruperea alimentării cu apă a instalaţiilor interioare ale apartamentelor şi ale imobilelor.