Cei care își aduc aminte de modul cum era manipulată populația înainte de 1989 își dau seama că și în zilele noastre se întâmplă același lucru.

Nu știu de unde să încep această poveste adresată în special pescarilor cu adevărat sportivi din județul Olt, care în ultimul timp sunt dezinformați și influențați prin tot felul de metode.

O scurtă istorie ar fi următoarea: înainte de 1989, a fost construit în Scornicești Complexul Rusciori, special pentru nomenclatura de partid și mai ales pentru Nicolae Ceaușescu. Nu există date concrete cum că Nicolae Ceaușescu ar fi dormit vreo noapte la Rusciori, dar toți potentații vremii, care făceau parte din PCR, au beneficiat de serviciile complexului. După 1989, din cauza haosului ce domnea în România, complexul a ajuns pe mâna unui apropiat al lui Adrian Năstase. Din nou potentații vremii, ce făceau parte din PSD, au fost cei care și-au organizat chefurile sau au găsit un loc de refugiu în care se destrăbălau cu amantele.

Mihai Albulescu, actualul director al AJVPS Olt, în acele timpuri făcea parte din Clubul ,,Elitiștilor, al PSD. Cu ajutorul prietenilor și cu bani mulți a cumpărat Complexul Rusciori și a devenit proprietar cu acte în regulă.

Ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă acolo va face subiectul altor materiale prin care vrem să arătăm că sloganul ,,Nu ne vindem țara!” nu a funcționat la noi în județ. Marea pasiune a directorului AJVPS Olt, Mihai Albulescu, asemenea lui Nicolae Ceaușescu, Adrian Năstase și fostul prefect de Olt, Marin Diaconescu, cel care l-a protejat și l-a lansat în afaceri, a fost vânătoarea. Nu am nimic împotriva vânătorii, ce poate fi considerată un sport nobil, dar sunt un opozant vehement al masacrului asupra animaleleor sălbatice.

Cred că fotografia inserată în acest material este reprezentativă despre ce se întâmplă în acest complex și poate rivaliza cu fotografiile ce apar în mass media în timpul măcelurilor de la Balc. Niciodată Mihai Albulescu nu a fost pasionat de pescuitul sportiv și a văzut doar o sursă de venit pentru instituția pe care o conduce.

Ne apropiem puțin și încerc să vă amintesc dumneavoastră, pescarilor cu adevărat sportivi, că în urmă cu câțiva ani, plăteam la ANPA o taxă modică de 30 RON și aveam dreptul să pescuim în toate lacurile, barajele și cursurile de apă din România. Interese meschine și goana după înavuțire au făcut ca să fim obligați noi, pescarii sportivi, să putem pescui doar dacă suntem afiliați la o asociație ce are concesionate luciurile de apă.

Vă amintiți sutele de pescari sportivi care au ieșit în stradă, solicitând stoparea braconajului și un pescuit liber pe râul Olt? Vă amintiți că în timp ce noi eram în stradă, Mihai Albulescu își făcea jocurile și peste noapte devenea proprietarul a tot ce se numește luciu de apă în județul Olt? Vă amintiți să-l fi văzut pe Mihai Albulescu și gașca ce-l înconjoară lângă noi, în timpul manifestațiilor? Sunt doar câteva întrebări la care doresc să vă gândiți bine înainte de a cădea în capcanele întinse de aceștia.

Fără niciun fel de interes, întreb atât pescarii sportivi, cât și marea majoritate a vânătorilor care fac parte din AJVPS Olt: de câte ori au fost anunțați despre hotărârile luate într-un cadru restrâns, de câte ori au fost chemați la Adunarea Generală a AJVPS Olt, de câte ori au primit un raport din care să știe cum au fost cheltuite miliardele de lei adunate din cotizații și mai ales de câte ori au beneficiat de statutul de membru al asociației?

Când am zis că anul trecut numai din cotizațiile pescarilor sportivi AJVPS a încasat peste 8 miliarde de lei vechi, ați crezut că sunt tendențios, dar aveți confirmarea acestei sume, chiar din interviurile acordat în mass media de către Mihai Albulescu. Ce s-a făcut cu acești bani? Ce baraje au fost populate? Ce acțiuni de luptă împotriva braconajului au fost duse până la capăt? Ce facilități au avut sau au membrii cotizanți? Greu de răspuns, pentru că nu aveți ce să îmi răspundeți.

Știți cumva ce salarii încasează Mihai Albulescu și apropiații săi? Știți cumva unde ajung tonele de carne de vânat? Știți cumva câte animale sunt pe cotă de vânătoare și câte sunt recoltate în realitate? Nu știți și nici nu o să știți vreodată!

V-aș ruga să intrați pe internet toți cei care sunteți membri cotizanți la AJVPS Olt, atât vânători, cât și pescari sportivi și să vă interesați ce costuri implică o vânătoare în Africa, pentru că una din pasiunile de vânător ale lui Mihai Albulescu este să vâneze și animale exotice. Și fotografiile din articol să știți că nu sunt trucate.

În ultimul timp sunteți bombardați cu tot felul de dezinformări referitoare la cele trei baraje de pe râul Olt – Arcești, Slatina și Ipotești, ce urmează să fie privatizate. Nu vreau să vă răpesc timpul pe teme de legislație, dar vreau să vă spun că această privatizare este legală, în conformitate cu legile din România și mai ales benefică atât pentru protecția mediului, cât și pentru pescarii sportivi.Iar

ce vi s-a spus de către Mihai Albulescu și acoliții acestuia știți foarte bine. Ce vi se ascunde vă spun eu acum.

Prin concesionarea acestor trei baraje, AJVPS Olt pierde aproximativ 30 de kilometri de luciu de apă din cei 130 pe care îi deține acum. Marea problemă este că în municipiul Slatina și în cele 12 localități limitrofe celor trei baraje sunt peste 4500 de pescari sportivi cotizanți la AJVPS. Noul administrator al barajelor va permite pescuitul sportiv acestor membrii, cât și altor persoane ce fac dovada domiciliului în aceste localități, în mod gratuit. Poate credeți că este doar o vrăjeală, dar vă spun de pe acum că este adevărul. Fiecare persoană din municipiul Slatina și cele 12 localități ce dorește să practice un pescuit cu adevărat sportiv, cu respectarea legislației în vigoare, va primi un permis de pescuit sportiv cu 40 de ieșiri anuale pe râul Olt, GRATIS. Întreb acum pescarii sportivi ce practică acest sport doar din pasiune și din plăcerea de a fi în mijlocul naturii, chiar merg de 40 de ori pe an să pescuiască pe râul Olt? Vor fi unii cârcotași la această facilitate, aceștia nu sunt pescarii sportivi, ci sunt acei indivizi care și-au făcut o ocupație și o sursă de venit din comercializarea peștelui pe care îl prind și cei care vor să plece după o zi de pescuit cu trei saci de pește.

Speciile autohtone nu vor fi înlăturate din baraje, pentru că orice om întreg la minte știe că acest lucru nu este posibil. Nu vor fi introduse specii exotice de pești, popularea barajelor fiind făcută doar cu specii autohtone. Nimeni nu investește câteva milioane de euro pentru ca eu sau oricare dintre dumneavoastră să intre în baraje, să bage plasele și să prindă sute de kilograme de pește. Deci nu trebuie să mai spun că braconajul va fi eradicat în proporție de 100%, și dumneavoastră, toți pescarii sportivi, care o să beneficiați de pescuit gratis, veți fi primii care veți lua poziție împotriva braconierilor.

Râul Olt trebuie să știm că nu este proprietatea lui Albulescu, nici a mea, nici a dumneavoastră și nici a viitorului investitor. Râul Olt, în speță lacurile de acumulare de pe râul Olt, sunt proprietatea SC HIDROELECTRICA SA și există trei priorități: producerea de energie electrică, irigarea suprafețelor agricole și acvacultura.

ANPA nu este o instituție a statului, este doar o agenție ce are în administrare resursa acvatică și prin concesionarea dreptului de a fi pescuită această resursă către AJVPS-uri devine doar o căpușă ce primește bani fără să investească un leu.

Sunt multe de scris referitor la acest scandal provocat artificial doar de Mihai Albulescu și apropiații săi.

Vreau să vă mai spun un singur lucru, viitorul administrator are un contract încheiat cu SC HIDROELECTRICA SA, are avizele obținute de la Apele Române, are avizul de la Arii Protejate, are 20 de ani de experiență în domeniul acvaculturii și respectă în totalitate legislația din România. Agenția de Mediu Slatina este obligată să dea un aviz pozitiv, pentru că la dosarul de solicitare există toate actele cerute.

Dorința lui Mihai Albulescu, să scoată în stradă pescarii sportivi, este doar un mod de a încerca să pună presiune pe instituțiile statului, acum, când este abandonat de toți așa zișii prieteni politicieni de numele cărora face mereu vorbire.

Nu cădeți în capcana întinsă de acesta, până când nu analizați bine ceea ce se întâmplă în acest moment pe râul Olt.