Aşa – zisul lider al PNL, deputatul Gigel Ştirbu, comparat chiar şi de către membrii de partid cu ,,Omul invizibil”, încearcă să îşi facă jocurile politice în care el să fie avantajat. Fuziunea cu PDL a venit ca o lovitură în moalele capului pentru politicianul care a fost în stare să îşi implice propria mamă într-un dosar penal de trafic de alcool. În mod constant, Gigel Ştirbu a jucat la mai multe capte şi a avut şi variante de rezervă pentru a obţine ceea ce a dorit. Acum, în interiorul PNL a fost declanşată o competiţie internă pentru a fi desemnat viitorul candidat la funcţia de primar al municipiului Slatina. În această competiţie s-au înscris: Ana Maria Ciauşu – secretar general al PNL, Marian Căruntu – din partea partenerilor PDL, Sorin Brătoi – etern potenţial candidat, Gabriel Buliteanu – o apariţie nouă pe scena politică şi Marius Bălaşa – traseist notoriu.

Este clar faptul că Gigel Ştirbu o să încerce să falsifice sondajul pentru desemnarea candidatului, în funcţie de cum o să îi ceară partenerii din umbră din PSD şi UNPR. Jocul pe care îl face este unul periculos şi o să arunce organizaţia PNL Olt în derizoriu, rezultatul la alegerile locale din 2016 urmând să fie un dezastru. Puţin îl interesează pe Gigel Ştirbu de slătineni, sau de locuitorii judeţului. Lui să îi meargă bine, să îşi sporească averea, să facă afaceri ilegale şi să poate să manipuleze o întreagă organizaţie. Pentru a demonstra ,,democraţia” din partid, bravează cu numele celor cinci candidaţi intraţi în competiţia internă. Să vadă toată lumea ce corect şi cinstit este el, preşedintele PNL Olt. Culmea este că Siminica Mirea, copreşedintă PNL, a înghiţit fără probleme găluşca servită de Gigeluş şi a luat drept bună o competiţie al cărui rezultat se ştie încă de pe acum. Ultima apariţie în competiţia internă, în persoana lui Marius Bălaşa, a ridicat mari semne de întrebare în rândurile adevăraţilor penelişti, mai ales că acesta intră în competiţie pe uşa din dos a partidului.

Desemnarea unui candidat în luna decembrie a acestui an este tot o dovadă a unor înţelegeri secrete în spatele uşilor închise. În luna decembrie, partidele puternice aflate în judeţul Olt vor avea candidaţii desemnaţi, aceştia aflându-se în campanie electorală. Şi atunci or să vină şi surprizele din partea PNL…, în sondajele interne ieşind oamenii care nu pun probleme şi vor să facă figuraţie politică. Deputatul Gigel Ştirbu îşi serveşte prietenii politici, îşi primeşte dreptul, candidaţii de paie vor fi promovaţi pe funcţii bine plătite şi toată vina o să fie a locuitorilor judeţului care au votat tot ,,Ciuma roşie”! Curat murdar, coane Gigel, dar noroc că mai sunt oameni mult mai deştepţi decât tine şi o să îţi dea peste cap planul mârşav de vânzare a PNL Olt!

Ana Maria Ciauşu a apărut în fauna politică a judeţului nostru odată cu  numirea în funcţia de director al Cancelariei Prefectului în luna septembrie 2013. Numirea sa în funcţie a venit imediat ce penelistul Cătălin Rotea (acum pesedist fruntaş) a obţinut funcţia de prefect. Timp de trei săptămâni în care a ocupat această funcţie nu s-a remarcat cu nimic spectaculos, în afara faptului că îi servea cafeluţa prefectului şi îi ştergea praful de pe birou şi de … sub birou. Până atunci, fătuca a ţinut paginile tabloidelor prin aventurile sale amoroase, la un moment dat, fiind iubita solistului Paul Surugiu, cunoscut sub numele de Fuego. Despre activitatea sa politică în Olt nu pot fi spuse prea multe lucruri, fiind aproape zero! Parcursul său profesional a fost unul fulminant, fătuca ocupând numai funcţii în care accentul este pus pe… relaţii. Cea mai mare parte a activităţii şi-a desfăşurat-o la Bucureşti, în cadrul CNSLR – Frăţia, unde a ocupat funcţia de asistentă la cabinetul preşedintelui, apoi consilier al preşedintelui. După scandalurile amoroase, diva s-a retras la Iaşi, unde conform spuselor sale s-a ocupat de o activitate privată. Din Iaşi a fost paraşutată în poziţia de a reprezenta Prefectura Olt, unde l-a înlocuit pe Dan Stoichicescu. Cea mai mediatizată relaţie a Anei Maria Ciauşu a fost începută în 2003 cu solistul Fuego şi a durat până în 2007, când cei doi s-au despărţit, motivul părând a fi escapadele amoroase ale divei. În timpul relaţiei cu Fuego, aceasta a avut în paralel şi o idilă cu Marius Petcu (fost lider sindical), idilă ce a distrus familia acestuia şi l-a aruncat în puşcărie.

Marian Căruntu, patron al SC AUTOGAB SRL, şi-a început activitatea politică în urmă cu mai mulţi ani, în cadrul PUR, când a fost minţit, înşelat şi vândut pe câţiva leuţi de către preşedintele în funcţie al partidului la acea vreme. După o perioadă în care şi-a văzut doar de afaceri, a revenit în politică în PMP, reuşind să obţină un rezultat spectaculos în Slatina la alegerile europarlamentare. Acest rezultat a făcut să intre imediat în dizgraţia şefilor judeţeni ai PMP, subordonat în acel moment lui Darius Vâlcov. După mai multe scandaluri cu preşedintele PMP, Marian Vasile, Marian Căruntu părăseşte partidul şi se înscrie în PDL.

Sorin Brătoi, doctor cu renume în barurile din Slatina, este un etern potenţial candidat al PNL la funcţia de primar. Nu s-a remarcat cu nimic nici în politică şi nici în meserie, cu excepţia unor legături dubioase cu clanul mafiot Bercea Mondial.

Gabriel Buliteanu, un băiat tânăr şi ambiţios, fără a fi traseist politic, şi-a făcut un crez din PNL. În acest moment este unul dintre  puţinii potenţiali candidaţi la funcţia de primar al municipiului Slatina, neimplicat în scandaluri politice sau de altă natură.

Marius Bălaşa, traseist politic pentru care interesul personal primează, un individ ahtiat după funcţii bine plătite, gata oricând să îşi vândă orice credinţă politică. Pentru a fi menţinut în funcţii, Marius Bălaşa a avut un traseu politic sinuos, PSD-PDL-PNL-PPDD-UNPR-PNL şi cine mai ştie ce alte formaţiuni. Nu s-a făcut remarcat cu absolut nimic spectaculos, fiind doar un anonim profesor de sport, până când frăţia mafiotă condusă de Darius Vâlcov l-a promovat în funcţia de inspector general al ISJ Olt. Un individ inodor şi insipid cu multe activităţi ilegale la activ.

În ediția on-line a publicației noastre, am realizat un sondaj de opinie, cerând părerea locuitorilor municipiului Slatina cu privire la aceste cinci potențiale candidaturi.

La întrebarea ,, Pe cine din cei cinci candidați interni din cadrul PNL ați prefera să candideze la funcția de primar?, 494 de persoane au răspuns în felul următor:

Gabriel Buliteanu – 60% – 294 de voturi

Sorin Brătoi – 20% – 98 de voturiDSCF7452

Marian Căruntu – 9% – 42 de voturi

Marius Bălașa – 8% – 38 de voturi

Ana Maria Ciaușu – 4% – 22 de voturi.

Aceasta este oferta PNL în acest moment pentru un candidat la Primăria Municipiului Slatina. Ce o să urmeze vom afla în curând.