Mult tam-tam a încercat să fie făcut azi de către primarul comunei Colonești, din județul Olt, Nicolae Stan, cunoscut sub numele de Bulă. De-a lungul timpului, acest individ s-a plimbat pe la mai multe partide și în permanență a încercat doar să își apere feuda personală, în care a fost transformată comuna Colonești. A fost chiar și deputat din partea PDL, și-a impus și fiul primar în comună și cu toate că are o vârstă când alții se gândesc să își vopsească cavourile și să își ia adio de la rude și nepoți, Bulă mai vrea încă un mandat de primar, sa chiar de deputat, dacă o să cadă la înțelegere cu președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

Pentru a înțelege mai bine ce s-a întâmplat azi trebuie să venim cu unele precizări. În goana după voturi, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, este dispus să primească în partid orice primar de la PSD care asemeni unui câine maidanez este în stare să muște mâna care l-a hrănit. Primarul din Colonești a avut mai multe întâlniri secrete cu președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, iar acesta din urmă i-a promis candidatura următoare din partea PNL și un loc eligibil pe lista de deputați pentru fiul primarului. În contrapartidă, Bulă a promis că va face scandal în PSD și împreună cu el alți zece primari aleși pe listele PSD vor candida din partea PNL.

Media locală și națională a fost dezinformată în cursul zilei de azi despre o așa-zisă întâlnire a zece primari din județul Olt, conduși de Nicolae Stan, și premierul Viorica Dăncilă. Această delegație fantomă urma să-i ceară capul președintelui PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, și să impună în locul lui pe deputatul PSD Dan Ciocan, un apropiat al premierului și un paria pentru PSD Olt.

Mai mulți jurnaliști au luat de bune declarațiile lui Bulă, iar președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, s-a grăbit să facă postări pe pagina personală și a partidului de pe conturile de socializare.

La București au ajuns primarii comuneilor Colonești, Vitomirești, Oporelu, Slătioara, Sâmburești, Oboga și viceprimarul din Teslui. O parte dintre aceștia au ajuns la București pentru a încerca să își rezolve cu totul alte probleme și când și-au dat seama că s-a încercat atragerea lor într-o capcană politică orchestrată atât de PSD, cât și de PNL, s-au delimitat total de cei care au încercat să facă aceste jocuri.

Am reușit să discutăm cu o parte dintre primarii ce au ajuns azi la București și în afară de Nicolae Stan, cel care vrea distrugerea PSD în interesul propriu, niciunul nu a declarat că sunt împotriva președintelui PSD Olt, Paul Stănescu.

Primarul comunei Oboga, Matei Tudor, a ajuns la sediul din Kiseleff doar pentru rezolvarea unor probleme ce țin strict de localitatea pe care o conduce și în momentul în care a observat ceea ce se întâmplă acolo și mai ales prezența deputatului Dan Ciocan, a părăsit clădirea. El a ținut să precizeze: ,,Nu vreau să fiu asimilat cu această prostie despre care cu părere de rău am aflat azi. Eu am mers la București împreună cu un bun prieten, fost primar, pentru că acesta urma să se întâlnească cu deputatul Valeriu Steriu, un om deosebit care atunci când a reprezentat județul Olt ne-a reprezentat foarte mult. Nu știu ce jocuri politice se încearcă și nu vreau să fiu amestecat în acestea. Pe mine mă interesează ca la nivel de județul Olt lucrurile să meargă foarte bine și eu să pot realiza cât mai multe în comuna mea. Avem o conducere a partidului reprezentată prin senatorul Paul Stănescu, președintele CJ Olt, Marius Oprescu, vicepreședintele Virgil Delureanu și mulți alți membrii care doresc ca în județul Olt să rămână ceva în urma lor. Respect această conducere și niciodată nu voi fi omul care poate fi folosit pentru jocurile murdare ale altora.”

Primarul comunei Vitomirești, Constantin Rotea, contactat telefonic, a negat orice implicare în bluful lui Bulă: ,,Am fost contactat telefonic să ajung azi la sediul PSD de la București atât eu, cât și alți primari care au beneficiat în ultimul timp de finanțarea unor proiecte unde urma să avem o întrevedere cu doamna premier Viorica Dăncilă. Referitor la aceste proiecte eu i-am spus că am crezut în măsurile luate de Guvernul PSD, nu am pierdut timpul și am reușit să depun două proiecte, pentru unul primind finanțare. Același lucru l-au spus și ceilalți primari beneficiari de proiecte finanțate și i-au mulțumit pentru modul în care conduce guvernul și coordonează organizațiile din teritoriu. Din punctul meu de vedere au fost discuții constructive iar eu, personal, nu am niciun fel de legătură cu zvonurile apărute în presă și răspândite de anumiți oameni politici cu privire la o revoltă a primarilor din Olt. Noi nu trebuie să încercăm să revoluționăm sistemul prin șantaj și interese personale. Noi trebuie să ne facem treaba în comunele unde locuitorii au avut încredere în noi și ne-au ales să ne conducem destinele. Nu trebuie să ne speriem de amenințările cu DNA, pentru că suntem politicieni și oricând ne putem aștepta la dosare fabricate. În urmă cu două săptămâni Curtea de Conturi a încheiat verificările la Primăria Vitomirești și pentru cei interesați și mai ales pentru prietenii mei între ghilimele raportul este public și îl pot consulta on-line. În acest moment nu mă interesează decât să obțin un rezultat foarte bun, favorabil PSD, la alegerile prezidențiale și să demarez lucrările în cadrul proiectului care mi-a fost aprobat. Tatăl meu a fost pesedist și țin să mulțumesc conducerii PSD pentru încrederea pe care mi-au acordat-o în momentul în care m-au ales să continui proiectele începute de el. Vreau să-i avertizez pe cei care încearcă să folosească numele meu în tot felul de jocuri murdare să se abțină și să își vadă de problemele lor, fie ele personale sau legate de politică.”

Cam ăsta a fost marele fâs pus la cale de primarul comunei Colonești și orchestrat din urmă de deputatul PSD Dan Ciocan, cel care urmează ca la viitoarele alegeri parlamentare să mănânce semințe în tribuna stadionului din Rotunda.