Azi, la o întâlnire cu un bun prieten, acesta mi-a făcut o declarație incendiară: ,,Dacă DNA intră peste firmele lui Banu Țiganu din Balș, și acesta începe să vorbească, primul arestat va fi primarul Mădălin Teodosescu – Ady. Nici nu îți închipui ce afaceri au făcut aceștia, mai ales în preajma alegerilor electorale locale, când lui Mădălin îi trebuie numerar.”.

Curiozitatea m-a făcut să încep rapid o investigație, în urma căreia am ajuns la concluzia că este necesar să fac chiar eu o sesizare la DNA.

În urmă cu puțin timp, după cum ați citit și în ziarul ,,ȚINTA”, primarul orașului Balș a achiziționat 139 de bucăți de indicatoare stradale, la un preț de 333 lei bucata, pentru care a plătit 46.287 lei. Prețul de cost al unui asemenea indicator, cu un câștig de aproximativ 30%, este de cel mult 85 lei. La data respectivă spuneam că această comandă nu este încheiată și negustorul, prieten cu primarul, cunoscut sub numele de Banu Țiganu,urmează să mai facă încă o serie de indicatoare. Acea semnalare a noastră s-a concretizat printr-o comandă de alte 88 de indicatoare, achiziționate acum la prețul de 450 lei bucata, cu o valoare totală de 47.000 lei. Pe lângă aceste indicatoare, pentru spațiile de joacă lăsate în paragină de către edilul orașului, au mai fost achiziționate două topogane de plastic, la un preț de 25.000 lei și așa zișii căluți cu arc și elefant cu arc, la prețurile de 3.500 lei bucata.

Nu încercăm să mai facem un calcul pentru a vă arăta cum este vandalizat periodic bugetul orașului, dar rugăm locuitorii Balșului să calculeze singuri cu cât contribuie ei, cei care sunt plătitori de taxe și impozite, la bunăstarea primarului și la înflorirea afacerilor lui Banu Țiganu. Este greu de crezut cum într-o asemenea situație, care a existat în România în ultimele luni de zile, în loc să îl intereseze protecția viitorilor votanți, primarul orașului nu caută decât să mai adauge ceva bănuți în seiful personal. O serie de firme care se ocupă special cu livrări de indicatoare au un preț în jur de 50 de lei bucata, iar costul căluților și elefanților pe care se vor legăna copiii bălșenilor, în timp ce lângă ei părinții vor fluiera a pagubă, este de maximum 500 lei. Acesta este orașul Balș, condus de 12 ani de un primar pe care nu l-a interesat decât propria-i bunăstare.

El este primarul Mădălin Teodosescu – Ady, cel care urmează peste puțin timp să vină în fața dumneavoastră și să vă ceară să îi acordați un nou mandat.